7 trucuri pentru o dieta de nota 10
Dieta&Fitness
Pentru a fi eficienta, dieta trebuie sa respecte cateva reguli, sunt de parere cercetatorii care au studiat ingredientele alimentelor si rolul lor in organismul uman. Mayra iti dezvaluie concluziile la care s-au ajuns.
5. Consuma alimente cu un index glicemic scazut sau cat mai naturale
Indexul glicemic se refera la cat de repede afecteaza hrana zaharul din sange. Desi multi oameni de stiinta si nutritionisti sunt de acord ca respectarea indexului glicemic este buna pentru controlul poftei de mancare si pentru starea generala de sanatate, Lippert subliniaza ca “pentru majoritatea oamenilor nu trebuie sa fie asa de complicat”.
Daca vei consuma hrana proaspata in locul celei procesate, indexul glicemic al dietei va scadea in mod natural si caracterul sanatos al mancarii alese va fi optimizat, spune ea. Hrana intreaga, ca fructele proaspete, legumele si carnea sunt mai usor de pastrat intr-o proportie potrivita, in timp ce alimentele procesate, cum sunt ciocolata, sucurile si cerealele rafinate sunt usor de consumat in cantitati prea mari. Alimentele procesate pot fi identificate dupa lista lunga de ingrediente, a declarat Lippert pentru LiveScience. “Daca exista mai mult de trei sau cinci ingrediente pe care nu le poti pronunta, atunci nu este un aliment bun de mancat. Cu cat mai putine ingrediente, cu atat mai bine”.