Alimente nutritive pentru mentinerea sanatatii

Dieta&Fitness

Alimente nutritive pentru mentinerea sanatatii

Pentru a-ti mentine organismul in buna functionare si a scadea riscul aparitiei unor boli serioase, precum diabetul, cancerul si bolile de inima, trebuie sa fii atenta la dieta ta zilnica si sa consumi dozele recomandate de nutrienti esentiali.

Incearca o dieta bazata pe nutrientii de care ai nevoie ca sa te mentii sanatoasa. Iti prezentam si sursele din care poti obtine acesti nutrienti.

Termenele limita stresante, programul de lucru incarcat, o dieta neechilibrata si un stil de viata haotic reprezinta cauzele principale care pot influenta puternic sanatatea oamenilor si pot produce boli cronice. Lipsa vitaminelor si mineralelor necesare impiedica buna functionare a organismului. De aceea este important sa cunosti alimentele care iti pot furniza necesarul zilnic de nutrienti de care ai nevoie pentru a-ti pastra sanatatea.

Fierul

Fierul are un rol esential deoarece ajuta in transportul oxigenului de catre globulele rosii in corp. Deficienta de fier duce la oboseala accentuata, slabiciune si anemie. Principalele surse de fier sunt atat de origine vegetala cat si animala. Totusi, expertii spun ca fierul de origine vegetala nu se absoarbe atat de bine, in timp ce cel de origine animala precum carnea de pasare sau vita, este absorbit cu usurinta. Se gaseste fier si in fructele uscate, cerealele integrale, verdeturi, legume, linte, varza de Bruxelles si broccoli. Cantitatea zilnica de fier recomandata este de 18 mg pe zi.

dieta

Fibrele

Fibrele din dieta, care se gasesc in legume, fructe, nuci, seminte si cereale integrale, te ajuta sa iti pastrezi un sistem digestiv sanatos, prevenind constipatia si scazand riscul unor boli, protejand impotriva bolilor de inima, diabetului si chiar a cancerului. Mai mult de atat, fibrele au un rol major in curele de slabire deoarece nu contin aproape deloc calorii si controleaza pofta de mancare. Doza zilnica recomandata este de 25 de grame.



feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou