Primavara si “cadourile” sale alimentare
Fara sort
In sfarsit, a venit timpul pentru mult asteptata primavara sa-si faca aparitia si sa se impuna: soare, temperaturi peste 0 grade, fara zapada, flori, mai multa forfota.. huh! In sfarsit, incepem sa prindem viata!Si pentru ca iarna a fost lunga, geroasa si destul de greu de suportat pe ultima suta de metri, si pentru ca vrem sa fim plini de viata pentru noul sezon, trebuie sa ne incarcam bateriile. Stiu, uneori, soarele e cel de la care ne luam energia, dar energia noastra trebuie sa vina si din interior. Iar pentru asta doar noi suntem responsabili si trebuie sa ne luam constiinciosi rolul in serios!
Usturoiul verde- la fel ca si ceapa are proprietati medicinale, motiv pentru care este recomandat sa fie introdus in alimentatia noastra. Usturoiul verde este mai fraged, mai suculent si mai putin iute. Poate fi consumat in intregime.Este o sursa de alicina, un antibiotic natural cu spectru larg, şi de substante cu rol antiinflamator, antiviral si antifungic. Acestea ajuta sistemul imunitar in protejarea organismului de infectii si de boli, inclusiv de cancer.Poate fi folosit in salate, ca si ceapa verde sau la prepararea sandwichurilor. Se poate adauga si in tocanite, supe, cu recomandarea sa fie adaugat cand mancare a fost luata de pe foc, pentru ca acesta sa nu-si piarda proprietatile sale.