Primavara si “cadourile” sale alimentare
Fara sort
In sfarsit, a venit timpul pentru mult asteptata primavara sa-si faca aparitia si sa se impuna: soare, temperaturi peste 0 grade, fara zapada, flori, mai multa forfota.. huh! In sfarsit, incepem sa prindem viata!Si pentru ca iarna a fost lunga, geroasa si destul de greu de suportat pe ultima suta de metri, si pentru ca vrem sa fim plini de viata pentru noul sezon, trebuie sa ne incarcam bateriile. Stiu, uneori, soarele e cel de la care ne luam energia, dar energia noastra trebuie sa vina si din interior. Iar pentru asta doar noi suntem responsabili si trebuie sa ne luam constiinciosi rolul in serios!
Salata verde- este prezenta in supermarketuri pe tot parcursul anului, dar primavara este sezonul ei de glorie. Acum este mai cruda, mai dulce, in rest, cel putin din punctul meu de vedere, are tendinta sa capete un gust amarui.Salata verde poate fi consumata cruda sau in salate si constituie un aliment sanatos, fiind apreciata si introdusa in regimurile de slabire pentru aportul sau energetic scazut (13 calorii la 100 grame) si pentru faptul ca are proprietatea de a conferi senzatia de satietate. Contine, de asemenea, o mare densitate de minerale si vitamine. Poate fi consumata si in combinatie cu alte legume,dar si cu alte alimente.Multe gospodine folosesc salata verde si in supe- supa de salata, foarte apreciata, dar care mie nu imi place, motiv pentru care salata verde pentru mine se regaseste doar in salate- cu otet, putin zahar, sare si piper (delicios!) sau in sandwichuri sau ca ornament comestibil pe paltourile de aperitive.