Primavara si “cadourile” sale alimentare
Fara sort
In sfarsit, a venit timpul pentru mult asteptata primavara sa-si faca aparitia si sa se impuna: soare, temperaturi peste 0 grade, fara zapada, flori, mai multa forfota.. huh! In sfarsit, incepem sa prindem viata!Si pentru ca iarna a fost lunga, geroasa si destul de greu de suportat pe ultima suta de metri, si pentru ca vrem sa fim plini de viata pentru noul sezon, trebuie sa ne incarcam bateriile. Stiu, uneori, soarele e cel de la care ne luam energia, dar energia noastra trebuie sa vina si din interior. Iar pentru asta doar noi suntem responsabili si trebuie sa ne luam constiinciosi rolul in serios!
Ceapa verde- cred ca este vedeta sezonuluide primavara! Sincer, ma incanta sa vad lumea primavara cu pungile de cumparaturi din care ies faloase cozile de ceapa verde! Si cand ai pe masa ceapa verde, e clar- e primavara!Ceapa verde este un aliment medicament,dar si un condiment! Majoritatea mancarurilor noastre contin ceapa. Are proprietati diuretice,hipoglicemiante (de scadere a glicemiei),antibacteriene si este recomandata in dieta pentru scaderea colesterolui.Ceapa poate fi consumata in orice varianta preferati! Pe langa faptul ca face mesele mai gustoase, are un efect deosebit la ornarea platourilor de aperitive. Plus ca, mie imi place mult sa o combin cu branza, motiv pentru care o folosesc la placinte, tarte aperitiv sau, pur si simplu, tai coditele verzi si le amestec cu branza, formez bilute si pofta buna!