Primavara si “cadourile” sale alimentare
Fara sort
In sfarsit, a venit timpul pentru mult asteptata primavara sa-si faca aparitia si sa se impuna: soare, temperaturi peste 0 grade, fara zapada, flori, mai multa forfota.. huh! In sfarsit, incepem sa prindem viata!Si pentru ca iarna a fost lunga, geroasa si destul de greu de suportat pe ultima suta de metri, si pentru ca vrem sa fim plini de viata pentru noul sezon, trebuie sa ne incarcam bateriile. Stiu, uneori, soarele e cel de la care ne luam energia, dar energia noastra trebuie sa vina si din interior. Iar pentru asta doar noi suntem responsabili si trebuie sa ne luam constiinciosi rolul in serios!
Legume
Ridichile- le-am pus in capul listei pentru ca sunt legumele mele preferate de sezon. De multe ori imi cumpar cate o legatura de ridichi pe care le mananc doar asa- ca pe un mar. Sunt gustoase, usor picante, crocante .Ridichile participa in mod util la incarcarea cu minerale si vitamine a organismului, mai ales prin continutul lor in potasiu, magneziu, calciu, vitamina C. Sunt bogate in fibre vegetale si fac parte din legumele cu rol in prevenirea cancerului. Contin si provitamina A, acid folic si fier si au un continut caloric mic. Pot fi consumate ca atare sau in salate- taiate, putin condimentate, putin ulei, otet sau in combinatie cu alte legume de sezon. De asemnea, le puteti introduce in sandwichuri- deliciu garantat!