Primavara si “cadourile” sale alimentare
Fara sort
In sfarsit, a venit timpul pentru mult asteptata primavara sa-si faca aparitia si sa se impuna: soare, temperaturi peste 0 grade, fara zapada, flori, mai multa forfota.. huh! In sfarsit, incepem sa prindem viata!Si pentru ca iarna a fost lunga, geroasa si destul de greu de suportat pe ultima suta de metri, si pentru ca vrem sa fim plini de viata pentru noul sezon, trebuie sa ne incarcam bateriile. Stiu, uneori, soarele e cel de la care ne luam energia, dar energia noastra trebuie sa vina si din interior. Iar pentru asta doar noi suntem responsabili si trebuie sa ne luam constiinciosi rolul in serios!
Fructe
In ceea ce priveste categoria fructelor, sunt mai slab reprezentate, dar nimeni nu poate sa conteste calitatea reprezentantilor.
Ciresele si capsunii sunt fructele primaverii. Singurul meu gand referitor la acestea este sa profit cat mai mult de prezenta lor pe piata- tin putin si adesea sunt foarte scumpe. Dar, merita efortul financiar!
Ciresele- carnoase si zemoase, ciresele sunt foarte iubite de romani, se estimeaza ca ar fi aproximativ 4 milioane de ciresi in tara noastra. Ajuta la detoxifierea organismului,scad colesterolul, contin minerale, calciu,magneziu. Pot fi consumate ca atare, in salate sau deserturi.
Capsunii- fructe parfumate si pofticioase-oricate ai manca, parca mai merge inca un fruct! Au proprietati terapeutice si nutritive.Contin substante antioxidante, vitamine,calciu, fier, magneziu. Sunt recomandate in anemii, astenii si insomnii.Mare atentie doar la faptul ca pot provoca alergii. (eu stiu )
Sper sa va fie de folos informatiile de mai sus si sa profitam la maxim de “cadourile alimentare” ale primaverii.
Articol trimis prin Media-Content de Ana