Este zaharul un pacat?! Zaharul si grasimile – adevar si provocare!
Dieta&Fitness
Foarte multe femei se feresc sa manance grasimi si tin cure de slabire drastice, insa foarte putine dintre ele stiu ca zaharul (da, chiar si lingurita aceea din cafea!) nu este folosit in totalitate de organism si este transformat in grasime si depozitat.
3. Citeste etichetele! Chiar daca un produs este clasat ca slab in grasimi, natural sau sanatos, cel mai indicat ar fi sa citesti eticheta. Producatorii sunt obligati sa treaca ingredientele in ordinea cantitatii acestora. Daca produsul contine sirop de glucoza, zahar sau indulcitori mai mult de 70 g din 100 g produs, atunci este extrem de periculos. Maximul admis ar trebui sa fie de 20 de g la 100 g produs (o cantitate care oricum duce la ingrasare!).
4. Trucul “low fat”: daca vezi un produs care sustine ca este 90% fat free, te vei gandi ca este sanatos. Insa acest lucru inseamna ca are doar 10% grasimi pe 100 de grame, iar daca tu mananci 400 de grame din acel aliment, rezulta ca mananci 40 g grasime.