15 reguli pentru o dieta potrivita

Dieta&Fitness

15 reguli pentru o dieta potrivita

Dieta ideala ar trebui sa includa in proportie mare fructe, legume si salate. Alte mancaruri, cum ar fi painea si alte alimente cu amidon, carnea, branza, ouale, ar trebui sa reprezinte doar 20-30% din dieta, deoarece acestea sunt cele care creeaza probleme, cum ar fi producere mucusului, tensiunea sistemului nervos, artrita, reumatismul, bolile digestive si cele respiratorii….

“Pentru a va descoperi dieta potrivita pentru sanatate si fitness, incercati sa va bazati pe aceste reguli usor de urmat”, sustine Denise Whichello Brown, practician si profesor, autoare a zeci de lucrari despre medicina complementara.

Ce SA faceti:

1. Mancati multe fructe proaspete

2. Mancati multe legume proaspete

3. Mancati mai multe salate

4. Mestecati mancarea bine si incet, intr-un mediu placut

5. Pregatiti legumele la aburi- daca fierbeti legumele, atunci multe elemente nutritive raman in apa

6. Folositi uleiuri vegetale obtinute prin presare la rece, in loc de grasimi saturate ce duc la boli de inima, cresc presiunea sangelui si nivelul colesterolului, precum si greutatea corporala

7. Beti apa, care este necesara pentru a ajuta toate functiile organismului sa lucreze, sa indeparteze reziduurile si sa previna constipatia. Beti cel putin 6-8 pahare de apa pe zi.

Ce SA NU faceti:

1. Nu mancati alimente din borcane sau recipiente ce contin aditivi chimici, cum ar fi colorantii si conservantii. Aditivii daunatori pot duce la hiperactivitate si alergii si sunt asociati cu cancerul

2. Nu folositi prea multa sare, deoarece creste presiunea sangelui, riscul atacurilor de cord si volumul tesuturilor adipoase

3. Nu folositi prea mult zahar, deoarece este in stransa legatura cu bolile de inima, intarirea arterelor, obezitate, schimbari de stare, caderea dintilor…

4. Nu mancati prea multa carne, in special carne rosie, care predispune la boli de inima, atacuri cerebrale si cancer. Materia putrefacta ramane in intestinul gros un timp indelungat, intoxicand corpul- o persoana normala are de la 3 la 5 kilograme de materie putrefacta in colon. Toata carnea, mai putin cea organica, este plina de chimicale, antibiotice si hormoni de crestere. Daca este posibil, mancati carne organica si mariti consumul de peste (preferabil sa nu fie de crescatorie)

5. Nu consumati prea multe lactate, deoarece stimuleaza producerea de mucus si cauzeaza multe alte boli, cum ar artrita, racelile, alergiile, astmul si bolile de piele. Nu va faceti griji ca va veti pierde dintii sau ca oasele vi se vor sfarama, deoarece legumele cu frunze verzi, nucile crude si semintele sunt surse excelente de calciu

6. Nu beti prea multe cani de ceai negru si cafea si fiti atenti la cuvantul “decofeinizat”, care poate indica faptul ca, desi cofeina a fost inlaturata, teofilina si teobromina raman, iar acestea ne afecteaza intr-un mod similar cafeinei. Incercati sa reduceti consumul de ceai negru si cafea, inlocuindu-le cu apa, ceaiuri din plante si sucuri de fructe proaspete.

7. Nu beti prea mult alcool. Este in regula sa consumati moderat (in special vin rosu), dar in exces va distruge organismul

8. Nu fumati – tigarile contin chimicale daunatoare si distrug inima si plamanii.



feedback
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou