10 cai de a-ti planifica mesele intr-un mod eficient
Dieta&Fitness
Planificarea meseloriti poate lua mult timp cand pornesti de la zero, saptamana dupa saptamana. Totusi, nu trebuie sa fie complicat. O mica investitie de timp in crearea unui meniu planificat poate aduce mari beneficii.
6. Flexibilizeaza-ti planul
Felul in care iti prepari mancarea ar trebui observat cu atentie, ca sa se potriveasca cu timpul pe care il ai la dispozitie pentru a o prepara. In zilele libere, cand ai mai mult timp liber, pot sa te apuci de o mancare mai sofisticata sau una mai simpla, cu supa si sandviciuri. Plimbarea de seara cu copiii este timpul perfect sa cumperi niste burgeri.
7. Nu servi mai mult de o leguma care contine amidon la o masa
O combinatie echilibrata de grasimi, proteine si carbohidrati favorizeaza o digestie inceata, furnizand un raspuns glicemic solid, asta insemnand absorbtia treptata a carbohidratilor de-a lungul unei perioade lungi de timp.
8. O masa mai atractiva
Incearca sa echlibrezi mancarurile grele cu cele usoare.
9. Gateste feluri noi de mancare in fiecare saptamana
Hotareste o zi in care sa incerci o noua reteta sanatoasa in fiecare saptamana. Daca este pe placul familiei, poti inlocui o reteta de pe o foaia de meniu cu reteta cea noua. Tine o evidenta riguroasa a continuturilor si a informatiilor nutritionale depre retete.
10. Limiteaza numarul mancarurilor cu unt si untura si evita mancarurile foarte prajite
Cand adaugi grasimi unei diete, alege surse vegetale, precum uleiul de masline, arahidele si avocado. Pentru a reduce aportul lor, treci la uleiuri si margarine facute din ulei lichid. Incearca sa reduci uleiurile hidrogenate, care au mai multe grasimi saturate. Daca ai facut schimbarea, foloseste piramida alimentelor, pentru a face a alege corespunzator mancarurile, in vederea obtinerii unei diete echilibrate.
Asta e! Avantajele planificarii meniului – o scala larga de meniuri gata facute din care poti alege, economisind timp, bani si efort, iar mesele tale vor fi delicioase.