Sanatate: Acupunctura

La doctor pe tocuri

Sanatate: Acupunctura

Medicina traditonala chinezeasca castiga, pe zi ce trece, tot mai multi adepti in lumea intreaga. Gratie acestei stiinte ancestrale, cercetatorii au descoperit un procedeu de lifting natural prin acupunctura, procedeu care se regaseste in tot mai multe saloane de frumusete.

Despre acupunctura

Ce este  acupunctura?

Acupunctura este una dintre cele cinci ramuri ale medicinei chineze. Este un tratament facut cu ajutorul acelor, pentru a reechilibra energia organismului, mai precis, energia QI, care este, de fapt, energia vitala. Se reechilibreaza, se tonifiaza sau se disperseaza energia, in functie de patologie.

Celelalte ramuri ale medicinei chineze sunt: masajul tuina sau chinezesc, dieta, farmacopeea chinezeasca si QI Kong – specialitate a medicinei care consta in studierea si valorificarea energiei umane in folosul omului. Trebuie subliniata, de asemenea, importanta anotimpurilor in aceasta medicina. Totul este influentat si determinat de schimbarea anotimpurilor si fiecare organ corespunde, de altfel, unui anotimp.

Originile acupuncturii

Acupunctura a aparut in China, acum cinci mii de ani. Ea are o baza mai puternica decat medicina noastra, dat fiind ca este mult mai veche. Astazi, ea se preda in facultatile si in scolile din China.

Ce se trateaza prin acupunctura?

Acupunctura este, inainte de toate, o medicina preventiva, care permite tratarea unui numar important de afectiuni: disfunctiii ale digestiei, dureri de cap , dureri de spate, probleme dermatologice, cum este, de pilda, psoriazisul. Dar ea nu trateaza doar durerea in sine, ci ne permite si sa prevenim aparitia unor boli. Medicina chineza este foarte putin cunoscuta, desi este extrem de eficienta in tratarea stresului. Este o medicina care isi are propriul loc in lume.

Cui se adreseaza acupunctura ?

Acupunctura este recomandata tuturor. Este un procedeu medical ce se adreseaza preventiei, deci nu trebuie sa se astepte imbolnavirea. Este indicata cel putin o sedinta pe sezon, in perioada deplinei sanatati, in perioada de schimbare a anotimpurilor, deoarece organismul este dezechilibrat si organele sunt slabite. Se poate recurge la acupunctura si pentru afectiuni mai grave, dar acest lucru trebuie facut in anumite limite.

Cum se desfasoara o sedinta de acupunctura?

Se stabileste un diagnostic prin examinarea pulsului si a limbii, dat fiind ca, la nivelul acestora, sunt reprezentate toate organele. Apoi, in functie de intensitatea pulsului, se va stabili un punct de plecare. Intr-adevar, exista numeroase teorii si fiecare practicant al acupuncturii o are pe a sa.

In functie de diagnostic, se vor stabili grupele de puncte care vor fi intepate. Dar, de pilda, nu se va intepa spatele pentru ca, neaparat, te doare acesta. Numarul sedintelor necesare depinde de afectiune si, in aceeasi masura, depinde de persoana respectiva.feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou