CV pentru schimbarea locului de munca

In stil office

CV pentru schimbarea locului de munca

Ai facut curajoasa decizie de a-ti schimba cariera. Vestea buna e ca te asteapta o aventura pe drumul spre noua cariera, pe care ti-ai dorit-o probabil intotdeauna. Vestea mai putin buna este ca, in primul rand, trebuie sa convingi pe cineva sa te angajeze in acest domeniu.

Cel mai probabil, CV-ul tau traditional nu-ti va maximiza potentialul in noul domeniu. Daca faci o trecere usoara de la asistenta medicala dintr-o institutie publica la postul de asistenta medicala intr-o institutie privata, vei avea nevoie de un CV cu elemente mixte. Spre exemplu, vei avea un CV cronologic, insa vei incepe cu sumarul calificarilor si certificarilor tale care te recomanda in domeniu.

Daca faci un pas mai mare, vei avea nevoie un CV functional, care iti accentueaza abilitatile si mai putin experienta care, oricum, probabil nu e foarte releventa pentru noul domeniu. Din moment ce asta e mai greu de facut, ne vom concentra pe alcatuirea unui CV functional.

Redactarea CV-ului

1. Cerceteaza

Daca ai facut o decizie radicala, probabil ca esti familiarizat deja cu detaliile noii tale cariere. Dar asta nu inseamna ca stii exact ceea ce isi doreste angajatorul tau.  Consideri ca scrii bine si crezi ca esti potrivit pentru un job in marketing sau PR. Stiai ca in aceste domenii sunt necesare excelente abilitati de vanzare? Vei gasi multe informatii pe internet, dar cel mai bine ar fi sa te intalnesti cu un angajator din domeniu, pentru a vedea ce abilitati se urmaresc.

2. Gandeste ca un angajator

interviu cu angajatorul

Daca un candidat nu poate demonstra ani de experienta in domeniu, care ar fi abilitatile necesare pentru ca un angajator sa te aleaga dintre alti candidati? Gandeste-te la toate abilitatile tale transferabile in domeniul pe care il vizezi.  Jobul tau sau munca ta include astfel de abilitati? Hobby-urile tale prezinta astfel de abilitati?

3. Incepe cu un obiectiv clar

Obiectivul clar este foarte important in orice CV, dar mai ales intr-un CV functional. Trebuie sa spui managerului cu exactitate ce post urmaresti. S-ar putea sa realizeze ca iti doresti un job in design grafic daca in CV nu ai altceva decat abilitati de predare. Spre exemplu: “Urmaresc postul de designer grafic, deoarece am o experienta practica de 10 ani in crearea de materiale, adaptabilitate si abilitati de comunicare. Toate acestea vor asigura clientilor proiecte de succes”.



feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou