Specialistii NASA invata o profesoara din Oradea noi metode de predare

In stil office

Specialistii NASA invata o profesoara din Oradea noi metode de predare

Honeywell Educators@Space Academy (HE@SA) a adunat profesori din intreaga lume la Centrul Spatial din Huntsville, unde specialistii NASA i-au invatat noi metode de predare pentru a creste interesul studentilor fata de stiinta si matematica.

Programul educational initiat de Honeywell se adreseaza profesorilor din intreaga lume, Anna-Monika Muscas, profesoara de informatica la Colegiul Tehnic “Traian Vuia” din Oradea, fiind singura reprezentanta a Romaniei la editia 2013. Romania a avut cea mai ridicata rata de succes in procesul european de selectie, 45 de profesori romani fiind alesi sa particiepe la programul Honeywell Educators in cei noua ani de la infiintarea programului.

Tabara de la Centrul Spatial din Huntsville a constat in cinci zile de training-uri intensive, 45 de ore de cursuri si laboratoare practice, in urma carora profesorii au castigat noi abilitati de predare in domeniul stiintei, tehnologiei, ingineriei si matematicii si au invatat cum sa abordeze subiectele tehnice intr-un mod distractiv si inspirational. Acestia au urmat cursuri de dezvoltare profesionala, laboratoare practice si activitati de teren aliniate la standardele globale pentru invatamantul matematic si stiintific. Profesorii au beneficiat de simulari de zbor la standardele cele mai ridicate, de simulari ale unor misiuni spatiale, instructaje de supravietuire atat pe pamant, cat si pe apa, precum si de programe interactive despre dinamica zborului. Programul didactic a fost creat in parteneriat de Honeywell Hometown Solutions si U.S Space & Rocket Center (USSRC).

Experienta este unica, pentru ca ai ocazia sa inveti tehnici noi de abordare a programei scolare si de a le trezi elevilor interesul pentru stiinta, intr-un stil foarte practic”, spune Anna-Monika Muscas. Odata cu inceperea noului an scolar, profesoara intentioneaza sa includa in programa scolara un curs optional pentru elevii din clasele IX – XII, in care sa imbine disciplinele stiintifice (fizica si chimie) cu informatica. “Copiii vor avea ocazia sa lucreze in echipa, sa dezvolte un proiect pe care apoi sa-l si duca la bun sfarsit, ne gandeam sa incepem cu constructia unei navete spatiale. In fiecare clasa sunt elevi dornici de cunoastere, care se implica si sunt dispusi sa se ajute unii pe altii. Un astfel de curs optional ii va ajuta sa-si dezvolte nu numai abilitatile tehnice si stiintifice, dar si capacitatile de inter-relationare”, completeaza Anna-Monika Muscas.

Lider in productia si dezvoltarea de tehnologii in domenii diverse, compania Honeywell a inteles importanta educatiei stiintifice si impactul acesteia asupra economiei globale. Conform datelor oferite de Departamentul American al Muncii, 15 dintre cele 20 de ocupatii cu cea mai mare raspandire necesita pregatire matematica si stiintifica intensiva.“Inainte sa incercam sa ii inspiram pe elevi, trebuie sa fim o sursa de inspiratie pentru profesori”, spune Tom Buckmaster, presedinte al Honeywell Hometown Solutions.“HE@SA le ofera profesorilor o experienta de invatare interactiva de neuitat, care ii ajuta sa-si dezvolte abilitatile profesionale, devenind si mai eficienti in cariera de profesori”.

Anna Monika Muscas

Anna Monika Muscas

Deborah Barnhart, CEO si director executiv al Centrului Spatial American, sustine initiativa companiei. “Honeywell este unul dintre liderii mondiali in formarea profesorilor in ceea ce priveste educatia stiintifica si a demonstrat-o inca o data. Acesta este al 10-lea an cand Honeywell trimite profesori la Centrul Spatial”, spune Dr. Barnhart. “La randul lor, acesti profesori inspira zeci de mii de elevi din intreaga lume”.

210 profesori din 27 de tari si 42 de state americane au participat la tabara ce a avut loc in perioada 14 – 27 iunie 2013. De la demararea programului in 2004, Honeywell a acordat burse HE@SA pentru 1,756 de profesori, din peste 45 de tari si 50 de state americane.

Pentru a participa la programul HE@SA, candidatii trebuie sa parcurga un proces detaliat de selectie, fiind asigurata astfel includerea profesorilor cu cele mai bune calificari. Odata selectati, profesorii primesc burse complete, care includ transportul, sesiunile de pregatire, mesele si cazarea pentru intreaga durata a programului, sponsorizate de Honeywell si de angajatii sai.

Pentru mai multe informatii despre program, puteti vizita http://educators.honeywell.com.

Despre Honeywell

Honeywell (www.honeywell.com) este o companie Fortune 100, lider in producerea si dezvoltarea de diverse tehnologii, oferind clientilor din intreaga lume produse si servicii aerospatiale, tehnologii de control pentru constructii, locuinte si industrie, turbosuflante si materiale performante. Compania Honeywell are sediul in Morris Township, N.J., S.U.A., iar actiunile sale se tranzactioneaza la bursele din New York, Londra si Chicago. Pentru stiri si informatii suplimentare despre Honeywell, vizitati pagina www.honeywellnow.com.

Despre Honeywell Hometown Solutions

Honeywell Hometown Solutions, initiativa civica a companiei, isi concentreaza activitatea in cinci domenii de importanta vitala: Educatie matematica si stiintifica, Siguranta familiala, Adaposturi si locuinte, Habitat si conservarea mediului inconjurator si Ajutoare umanitare. Cu ajutorul unor importante institutii publice si organizatii non-profit, Honeywell a dezvoltat programe cu un impact puternic, adresate nevoilor comunitatilor in care isi desfasoara activitatea. Pentru mai multe informatii, vizitati http://citizenship.honeywell.com/.feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou