3 supe frantuzesti
Fara sort
“Francezii o fac cel mai bine” – asa spune o vorba. Si se pare ca se aplica exact la fix mai ales cand vine vorba de supe. De la faimoasa supa de ceapa (extrem de populara in Franta) si pana la supele a la Provence, astazi te ispitim cu 3 retete de supe frantuzesti.
3. Supa crema de sparanghel (Crème D'asperges)
Ingrediente:
- 900g de sparanghel
- 1 ceapa mare (tocata marunt)
- 3 linguri de unt
- 550 – 650 de grame de supa de pui (baza)
- 60g de smantana dulce
- 1/4 lingurita de suc de lamaie
Mod de preparare:
Pastreaza coditele si capetele sparanghelului pentru decor (sunt destul de tari). Bucatile ramase taie-le in doua.
Gateste ceapa intr-o oala in care ai adaugat 2 linguri de unt. Amesteca constant pana ceapa devine moale. Adauga si sparanghelul in oala si asezoneaza cu sare si piper. Amesteca din nou timp de 5 minute.
Este timpul sa torni peste ingrediente supa de pui (baza). Acopera oala si lasa compozitia la fiert (in jur de 15 – 20 de minute).
In timp ce supa fierbe, pune sparanghelul ramas (coditele si capetele) la fiert intr-o oala cu apa si sare. Sunt gata in maxim 4 minute. Cand sunt gata, scurge-le bine de apa si pastreaza-le pentru final.
Transforma supa intr-un piure cu ajutorul mixerului. Pune din nou oala pe foc si incorporeaza smantana. Daca nu esti multumita de consistenta supei, o poti subtia cu putina baza.
Adauga si ultima bucata de unt, asezoneaza cu sare si piper, adauga sucul de lamaie si gata! Poti sa servesti cu placere supa, dar numai dupa ce ai decorat fiecare castron cu putin sparanghel.
Viens manger ta soupe!