3 supe frantuzesti

Fara sort

3 supe frantuzesti

“Francezii o fac cel mai bine” – asa spune o vorba. Si se pare ca se aplica exact la fix mai ales cand vine vorba de supe. De la faimoasa supa de ceapa (extrem de populara in Franta) si pana la supele a la Provence, astazi te ispitim cu 3 retete de supe frantuzesti.

 

 

1. Supa de ceapa (Soupe a l'Oignon au Fromage)

supa ceapa

Ingrediente:

  • 6 cepe mari (tocate marunt)
  • 30g de unt
  • 1 lingura de faina
  • 1,5 litri de baza pentru supa (supa de vita)
  • 12 bucati de paine prajita
  • 85g de branza frantuzeasca (Gruyère)
  • sare si piper

Mod de preparare:


Topeste intr-o oala untul si soteaza ceapa pana devine maro/aurie (amestecand constant). Adauga faina peste ceapa si amesteca bine toate ingredientele timp de 3 minute.

Adauga treptat supa de vita si las-o sa fiarba. Asezoneaza supa cu sare si piper.

Toarna supa intr-un castron si adauga peste ea doua felii de paine prajita. Decoreaza totul cu doua linguri de branza rasa.

 



feedback
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou