3 supe frantuzesti
Fara sort
“Francezii o fac cel mai bine” – asa spune o vorba. Si se pare ca se aplica exact la fix mai ales cand vine vorba de supe. De la faimoasa supa de ceapa (extrem de populara in Franta) si pana la supele a la Provence, astazi te ispitim cu 3 retete de supe frantuzesti.
1. Supa de ceapa (Soupe a l'Oignon au Fromage)
Ingrediente:
- 6 cepe mari (tocate marunt)
- 30g de unt
- 1 lingura de faina
- 1,5 litri de baza pentru supa (supa de vita)
- 12 bucati de paine prajita
- 85g de branza frantuzeasca (Gruyère)
- sare si piper
Mod de preparare:
Topeste intr-o oala untul si soteaza ceapa pana devine maro/aurie (amestecand constant). Adauga faina peste ceapa si amesteca bine toate ingredientele timp de 3 minute.
Adauga treptat supa de vita si las-o sa fiarba. Asezoneaza supa cu sare si piper.
Toarna supa intr-un castron si adauga peste ea doua felii de paine prajita. Decoreaza totul cu doua linguri de branza rasa.