Violul, un delict uneori pedepsit, alteori iertat

Tips and tricks

Violul, un delict uneori pedepsit, alteori iertat

Este vorba despre orice act de penetrare sexuala (penetrare vaginala sau anala, felatie), indiferent de natura lui ( se poate folosi un obiect pentru a comite un viol), comis asupra altei persoane prin violenta, constrangere sau pe neasteptate.

Ce este violul?

Potrivit Codului penal, violul, ca infractiune, consta in “actul sexual de orice natura, cu o persoana de sex diferit sau de acelasi sex, prin constrangerea acesteia sau profitand de imposibilitatea ei de a se apara ori de a-si exprima vointa”.

Acest fenomen este cunoscut deja din Antichitate, prin violarea sclavilor. Violurile au avut loc si in majoritatea razboaielor cand, in afara de femei, au fost violati si copii. Violurile au uneori loc in inchisori sau lagare. Persoana violata este traumatizata psihic, iar traumele pot dura toata viata.

Printr-o Decizie a Inaltei Curti de Casatie si Justitie a Romaniei s-a stabilit ca “raportul sexual cu o persoana de sex diferit, care este ruda in linie directa sau frate ori sora, prin constrangerea acesteia sau profitand de imposibilitatea ei de a se apara ori de a-si exprima vointa, constituie atat infractiunea de viol, cat si infractiunea de incest”.

Intr-un caz din doua, violul este comis asupra unei adolescente, uneori virgina, deseori lipsita de experienta. In toate situatiile, violul ii provoaca victimei traumatisme; aceasta are tendinta sa se invinovateasca, sa taca si ezita sa faca plangere la Politie. In realitate, deseori s-a incercat sa se inverseze rolurile, victima unui viol devenind “cea care o cauta cu lumanarea”, iar violatorul- “sarmanul barbat hipnotizat de farmecele femeii pacatoase”.

Violurile se impart in trei grupe:

1. Viol cu folosirea violentei fizice;
2. Viol cu abuzarea de starea neputincioasa a victimei;
3. Viol cu folosirea mijloacelor psihice de intimidare.

In ceea ce priveste violul prin violenta fizica, comis asupra femeii adulte, majoritatea considera ca o femeie sanatoasa fizic si psihic, in conditii normale, nu poate fi posedata cu forta. O femeie cu forte reduse rezista, chiar daca agresorul este mai puternic.feedback
автоновости maserati mc 20 цена
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou