Violul, un delict uneori pedepsit, alteori iertat

Tips and tricks

Violul, un delict uneori pedepsit, alteori iertat

Este vorba despre orice act de penetrare sexuala (penetrare vaginala sau anala, felatie), indiferent de natura lui ( se poate folosi un obiect pentru a comite un viol), comis asupra altei persoane prin violenta, constrangere sau pe neasteptate.

Totusi, anumite imprejurari favorizeaza violul si asupra unei femei adulte: in cazurile de luare prin surprindere, de durere provocata prin lovituri sau prin cadere. Spaima sau frica sunt factori care scad puterea de rezistenta a femeii. Violul de unul singur reuseste numai exceptional si numai atunci cand se adauga factori favorizanti; in schimb violul in grup anihileaza impotrivirea femeii.

Violul nu se refera la sex, ci la PUTERE, spun psihologii… “Puterea” iluzorie de a prelua controlul asupra altei fiintei umane… In viziunea agresorului, violul este un act de “stapanire” a unei alte persoane. De-a lungul evolutiei istoriei, trupul femeii a fost perceput drept proprietate sau produs comercial.

Barbatii au fost educati si crescuti in ideea preluarii initiativei sexuale intr-o relatie. De multe ori, barbatii cred femeile vor  sex, insa au retineri sau se simt incomod in a-l cere in mod clar… Multi violatori considera gestul lor drept un act de “disciplinare” a femeii sau de “pedepsire” a acesteia, un act pe care l-a meritat din cauza comportamentului inadecvat. Un act pe care l-a meritat pentru ca a refuzat sa ii recunoasca puterea, a refuzat supunerea.

Violul marital (denumit si viol conjugal), ca forma a violentei sexuale exercitata impotriva femeii, a fost si continua sa fie perceput ca un act apartinand sferei normalitatii prin prisma traditiei patriarhale ce a influentat si sfera juridica.

Violul marital este mai dificil de identificat si legiferat din cauza conceptiilor legate de casatorie conform carora este de “datoria” femeii sa intretina relatii sexuale cu sotul ei ori de cate ori acesta doreste, dorinta ei fiind minimalizata.

Desi violul marital a fost incriminat de legislatia romaneasca printr-o lege, este inca nevoie de timp pentru a accepta ca institutia casatoriei nu este o cetate in interiorul careia sotul are imunitate.feedback
автоновости maserati mc 20 цена
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou