Bolile LUI feminine

Sexperiente

Bolile LUI feminine

Human Papilloma Virus (HPV) si cancerul de san sunt doua dintre bolile feminine care pot aparea si la barbati.

Cancer mamar la barbati

Cancerul mamar la barbati este o boala in care celulele maligne (cancerigene) se formeaza in tesuturile sanului la barbati. Cancerul mamar poate aparea si la barbati. Barbatii pot dezvolta cancer mamar la orice varsta, dar e de obicei descoperit la barbatii intre 60 si 70 de ani. Cancerul mamar la barbati formeaza mai putin de 1% din toate cazurile de cancer mamar.

Expunerea la radiatii, nivelul ridicat de estrogeni si istoricul familial de cancer mamar pot influenta riscul barbatilor de a dezvolta cancer mamar. Supravietuirea barbatilor cu cancer mamar e similara supravietuirii femeilor cu cancer mamar, cand stadiul cancerului lor in momentul diagnosticului este acelasi.

Oricum, cancerul mamar la barbati este adesea diagnosticat intr-un stadiu avansat. E putin probabil ca, acest cancer diagnosticat intr-un stadiu avansat, sa fie si curabil.

cuplu

Factorii de risc pentru cancerul mamar la barbati sunt:

- expunerea la radiatii;

- existenta unei boli asociate cu un nivel ridicat de estrogeni in organism, ca de exemplu ciroza hepatica (o boala a ficatului) sau sindromul Klinefelter (o boala genetica);

- existenta unor rude de sex feminin care au avut cancer mamar.

Uneori, cazurile de cancer mamar la barbati sunt cauzate de mutatii genetice (modificari genetice) mostenite.feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou