Bolile LUI feminine

Sexperiente

Bolile LUI feminine

Human Papilloma Virus (HPV) si cancerul de san sunt doua dintre bolile feminine care pot aparea si la barbati.

Boli cu transmitere sexuala - Human Papilloma Virus (HPV)

Infectia HPV in sfera genitala la barbati poate fi, la fel ca in cazul femeilor, simptomatica sau asimptomatica, decelabila la examenul clinic sau nu. Mai exact, infectia HPV poate determina in functie de localizarea sa: secretii peniene anormale, dureri la nivel anal in timpul difecatiei, sangerari ano-rectale, senzatie de usturime sau mancarimi la nivelul uretrei sau in timpul mictiunii, etc. Adesea insa infectia HPV la barbati este asimptomatica.

Infectia HPV este considerata ca facand parte din bolile cu transmitere sexuala, insa din pacate fata de acest virus este aproape imposibil sa ne protejam. Chiar si cu protectia prezervativului acest virus se transmite, fiindca el are nevoie doar de existenta contactului piele-piele sau mocoase-mucoase ori mucoasa-piele.

Daca este evitat contactul cu mucoasele in cazul folosirii prezervativului, cel piele-piele nu poate fi evitat, spre exemplu fiind suficienta simpla atingere a pielii pubiene a partenerei sau a coapselor pentru a contacta virusul daca in acele zone exista infectie. De asemenea HPV mai poate fi contactat daca atingeti piele infectata cu mana apoi va atingeti propria piele. O alta modalitate de infectare consta in sexul oral, anal sau in contactul cu lenjeria intima, de pat sau prosopul personal al altei persoane dupa o folosire recenta.

cuplu

Infectia cu HPV poate fi sursa de plecare pentru cancerul prostatic, cel penian sau ano-rectal, mai des intalnit. Ceea ce frapeaza este cresterea numarului de cazuri din ultima veme. Explicatia este pusa pe seama vietii sexuale dezorganizate ce poate duce la cancer in sfera oro-faringiana. In cazul barbatilor, infectia cu HPV nu se poate depista usor, iar simptomele sunt aproape inexistente.

Totusi, orice schimbare poate da de banuit. Scaderea riscului de a contacta HPV se face folosind prezervativul, reducerea numarului de parteneri sexuali si cunoasterea istoricului sexual al partenerei de viata. Mai nou, se pune problema vaccinarii anti-HPV si la barbati, inca in studiu.feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou