Bunele maniere intr-o relatie

In doi

Bunele maniere intr-o relatie

Bazele codului bunelor maniere se intrevad in antichitate cand s-a inventat un spatiu civic al gestului (agora, forumul, teatrul), precum si arta utilizarii lui, arta oratoriei. In societatea contemporana nu pot exista sentimente si relatii bazate pe dragostea autentica daca nu exista bune maniere.

Respectarea acestui cod se constituie intr-o premisa fundamentala pentru intretinerea unei relatii sentimentale profunde.

Comunicarea

Cel mai important lucru intr-o relatie este comunicarea. Comunicarea exprima ceea ce gandim, dar comunicarea nu se rezuma doar la cuvinte, ci si la gesturi, mimica, voce, pozitia corpului, dar si distanta fata de cel cu care vorbesti. Toate aceste elemente care insotesc cuvintele, uneori pot fi in contradictie cu cele spuse, si pot arata adevaratele ganduri, sentimente.

Limbajului trupului poate arata si atractia asupra sexului opus. Succesul tine de priceperea transmiterii semnalelor de atractie fizica si de recunosterea lor. Femeile recunosc mai multe astfel de semnale si cu o mai mare rapiditate in comparatie cu barbatul. Femeile folosesc mai multe modalitati de a atrage sexul opus. Unele moduri de exprimare a celor mai fierbinti dorinte sunt inconstiente, innascute.

Exista si o carte numita „Codul bunelor maniere in dragoste” scrisa de Adina Mutar. Aici poti citi despre cum sa cuceresti, arta curtoaziei in dragoste si cum sa te refaci dupa o despartire. Se spune ca in ceea ce privesc bunele maniere si sexul exista doua reguli:

  • Regula 1 – Barbatii vor sa fie recunoscuti ca… barbati.
  • Regula 2 – Femeile vor sa le fie recunoscuta frumusetea si sa simta ca sunt dorite.

La prima intalnire: atractie fizica, fluturasi in stomac, apoi simptome de indragostit si valuri de iubire… Cupidon si-a facut treaba! Dupa aceea, descoperi cat de manierat sau nemanierat este. Daca e, bravo lui si ferice de tine! Cateodata insa, manierele lui lasa mult de dorit: ba nu te ajuta sa-ti pui si sa-ti scoti haina, ba injura, ba – Doamne fereste! – scuipa sau arunca gunoaie pe strada. Bineinteles ca nimeni nu e perfect si probabil ca toti mai avem de invatat cate ceva la capitolul maniere alese.

Absenta unor maniere de baza in relatia cu partenerul dauneaza vietii de cuplu. De ce? Pentru ca, mai intai de toate, nu mai tinem cont de dorintele celuilalt si nu ne mai intereseaza nici felul in care acesta ne percepe comportamentul in intimitate.

 feedback
автоновости maserati mc 20 цена
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou