Bunele maniere intr-o relatie

In doi

Bunele maniere intr-o relatie

Bazele codului bunelor maniere se intrevad in antichitate cand s-a inventat un spatiu civic al gestului (agora, forumul, teatrul), precum si arta utilizarii lui, arta oratoriei. In societatea contemporana nu pot exista sentimente si relatii bazate pe dragostea autentica daca nu exista bune maniere.

Manierele LUI:

Are unele obiceiuri insusite in timpul celibatului: citirea ziarului in tramvai (nu supara, eventual, pe alti pasageri!), in lift, in hol, in sufragerie si-n pat. Ultimele doua sunt de nesuferit!

Dimineata, inainte de a se scula din asternut, aprinde o tigara. E insuportabil!

De ani de zile il rogi sa nu fumeze, mai ales in dormitor. Sfinxului i s-ar fi muiat inima de piatra, lui nu! Acum a inceput sa uite cate un muc pe ici, pe colo. In plus, "puncteaza" parchetul cu scrum. E un fel de "condica de prezenta" a dezinteresului!

Cand se face curatenie generala – ce bizara coincidenta! – are sedinta, antrenament, treburi, vizite, aranjamente etc. Nici sa-l legi cu lantul n-ar sta acasa. Ce-si inchipuie? Caminul lui e hotel? El e un simplu pasager?

Curatenia caminului se obtine cu eforturi permanente. Lustruirea unui parchet cere timp si energie. Atunci, aparitia lui, cu pantofii murdari, plini de noroi, cu fisul picurind, pe parchetul lustruit, iti produce o senzatie de anihilare a straduintelor depuse.

Totul se intimpla mereu cum doreste el. Vesnic are dreptate. Nu poate fi contrazis. E obositor ca dreptatea si adevarul sa aiba un ambasador unic in familie. Se impun noi discutii diplomatice, la masa rotunda.

Fiecare om are cite o pasiune. El insa exagereaza. Din primavara si pana-n toamna e plecat duminica de duminica la vanatoare, pescuit, fotbal etc. etc. Timp de sotie, copii, rude, nu are. E casatorit doar iarna? Atunci, in schimb, nu-l misti din fata televizorului.
    
Sa deschida ochii. Ea are rochie noua. El s-o aprecieze primul. Doar pentru el si-a facut-o! Are o coafura noua, care o prinde. El nici nu observa.

A uitat s-o rasfete. O femeie se doreste alintata. O floare, o bomboana, un compliment. Poate chiar altceva. E chiar atat de greu?

Sa nu digere cu ochii inchisi. Nu e sarpe boa. Sa-i laude bucatele. Desigur, pe merit. De cate ori e cazul, nu numai in fata colegilor lui, cand ii invita la masa. Atunci se umfla in pene ca un paun. "Vai, ce sotie am!" "Vai, ce bine gateste!"; "A facut niste sarmale, sa-ti lingi degetele!"

Ironie, anticasnicie. Nimic nu ucide respectul si dragostea ca ironia picurata des, nejustificata, fara selectie. Daca nu-ti place ceva, spune-o, evitind zeflemeaua sau sora ei vitrega, ironia.

Amintiri, tact, casnicie. Intr-o zi i-a spus: "Daca nu te luam de sotie, cine stie… ". Apoi, a regretat cele spuse. S-a cait amarnic. A recunoscut adevarul: "Nu te-am luat de sotie din intamplare. Mi-au placut calitatile care ti-au ramas nestirbite". Nu era mai simplu asa? Doar o pretuieste cel mai mult dintre femei. De aceea a si cerut-o in casatorie.

 feedback
автоновости maserati mc 20 цена
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou