Bunele maniere intr-o relatie

In doi

Bunele maniere intr-o relatie

Bazele codului bunelor maniere se intrevad in antichitate cand s-a inventat un spatiu civic al gestului (agora, forumul, teatrul), precum si arta utilizarii lui, arta oratoriei. In societatea contemporana nu pot exista sentimente si relatii bazate pe dragostea autentica daca nu exista bune maniere.

Manierele  EI

Doreste ca in jurul ei sa graviteze problemele caminului. Lui ii place sa-si dea parerea, sa ajute, sa corecteze, sa indrume. Un fel de "consilier" al gospodariei, desi uneori nu deosebeste o cratita de o oala.

Ea sa priceapa dintr-o privire. Sa-i urmareasca firul gandirii, sa-i stie nazuintele, sa-i aprecieze munca, sa nu-i vorbeasca de rau colegii, sefii, prietenii, subalternii.

Sa stie sa taca. El vine acasa nervos, preocupat, agasat. Are nevoie de liniste, sa gandeasca, sa gaseasca solutiile unor probleme ce-l preocupa.

Ajutor mutual. Se intampla sa ai si insuccese. Uneori se tin lant. Atunci ea sa nu-i reproseze maruntisuri, fleacuri, sa nu dezgroape mortii, sa nu zica: "Nu ti-am spus eu?" sau "De ce nu m-ai ascultat?" O strangere calda de mana, lipsita de comentarii, e totul.

Probleme delicate. Rudele lui sa le indrageasca ca pe ale ei. Fara nici o diferentiere. Sa nu le vorbeasca de rau (pe ale lui!), sa nu le critice (tot pe ale lui!) si sa le laude calitatile (incepand cu neamurile lui!).

Alte probleme delicate: Sa nu faca comparatii nelalocul lor. Amicul lor, Dan, e mai talentat, inteligent, perspicace, descurcaret, indemanatic decat el. Aceasta observatie se suporta greu chiar o singura data, dar de mai multe ori…

Cele mai delicate probleme: A fost chemat la telefon. Ea ii inmaneaza receptorul imbufnata. O voce "blonda": "Sotul meu a verificat la masina electronica calculul tau. Ai dreptate. Poti sustine proiectul in ciuda tuturor… "

Urmeaza adjective si epitete ce nu se pot reproduce pe hartie. Dar el zambeste … In sfarsit! A invins inertia si indiferenta unor birocrati. Multumeste vocii "blonde", fosta colega de liceu, si vrea sa-si sarute, de bucurie, sotia. Aceasta paraseste camera trantand usa.

Probleme superdelicate: Barbatului ii place sa-si recucereasca sotia. O vrea frumoas ca in prima zi. Coaforul, stilistul, manichiurista – o armata intreaga stau in stare de alerta. Un simplu semnal! Un gest macar – si fiecare isi aduce contributia. Atunci, de ce, uneori, halul acesta de delasare?

Independenta, dragoste, ocrotire. Femeii ii place, savureaza independenta primita. Barbatul, dintr-un instinct strabun, se stie tare si vrea sa ocroteasca fiinta iubita. Astfel, uneori, ea sa-i ceara bratul ocrotitor. Il va prmi cu drag. E in interesul pacii si armoniei caminului.

Capricii, pofte, dispozitii. Nimic nu este mai molipsitoare ca dispozitia restransa intre patru pereti. Ea e vesnic capricioasa. Poate fi el vesnic vesel? Are atata forta morala ca sa contracareze oscilatiile ei?

Intelegere si cicaleala. Ea a obosita,cu treburile casei. Sa o spuna o singura data. El pricepe ce are de facut. Ea a vazut o rochie superba. O doreste mult. Si-au planificat chiar bani pentru cumpararea ei.feedback
автоновости maserati mc 20 цена
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou