Atractie vs. respingere

In doi

Atractie vs. respingere

Este perfect sanatos ca starea de atractie sa fie insotita de momente de respingere ale prezentei si existentei celuilalt.

Cearta in cuplu si modalitatile de manifestare contradictorii (comportamente diferite, reactii diferite, pareri diferite) sunt un indicator al starii de sanatate in cuplu, desigur in anumite limite. In conditiile in care fuziunea in cuplu si implicit dependenta ating cote dincolo de normal exista un risc real de aparitie o unei tendinte de respingere foarte mare ce poate ajunge chiar la ura si agresivitate.

Gelozie sau atractie?

Una dintre problemele cu cel mai sever risc de provocare si transformare a atractiei, fie in dependenta emotionala, fie in respingere, ura, si ostilitate este gelozia. Ea poate “otravi” viata unui cuplu, in asemenea masura, incat le poate bloca in evolutie sau le poate predispune la disolutie.

Uneori, gelozia desi s-ar putea manifesta ca o forma exagerata de atractie fata de partener combinata cu un sentiment nelinistitor de respingere din partea acestuia (hranit de fapt de o imagine de sine negativa si de un mai vechi sentiment de autorespingere datorat experientelor traumatizante din copilarie ), poate deveni un joc interactional consumator de energie.

Un cuplu benefic pentru ambii parteneri este cuplul in care fiecare isi respecta individualitatea si caracterul sau diferit de celalalt, iar compromisul nu aduce un caracter de inchisoare in relatie ci este o renuntare stabilita de comun acord in slujba ideii de cuplu. Sufocarea in cuplu nu aduce decat o despartire de obicei foarte dureroasa.

atractie

Atractie

Starea de calm intre atractie si respingere este mai greu accesibila pentru majoritatea oamenilor. De obicei, dupa ce se termina perioada de fascinatie, incep destul de repede momentele de “nu-l mai suport!”.  Brusc remarci unde-si pune ciorapii si nu esti de acord, dintr-o data ti se pare ca e caraghios si nu mai întelegi cu ce te-a cucerit. Poti sa fii toleranta daca il iubesti – zice teoria. In practica, ai nevoie ca personalitatea ta sa fie atat de dezvoltata, incat asemenea mici nimicuri sa nu aiba semnificatie pentru tine. Ai nevoie sa fii centrata pe tine si pe preocuparile tale.feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou