Posibil tratament diabet
La doctor pe tocuri
Poate aceasta injectie sa opreasca diabetul in doar 6 zile? Un nou medicament ar putea opri raspandirea diabetului in doar 6 zile.
Ultimele cercetari arata ca medicamentul otelixizumab opreste rapid declinul productiei de insulina a corpului.
Rezultatele acestui studiu recent, publicate in jurnalul medical Diabetologia, arata ca otelixizumab-ul poate opri sau reduce dramatic nevoia injectiilor cu insulina in randul pacientilor nou diagnosticati cu diabet.
Pacientii carora li s-a administrat acest tratament timp de 6 zile au fost capabili sa-si produca propria insulina sau aveau nevoie de injectarea unei cantitati mici. In contrast, unui grup caruia i s-a administrat un tratament placebo a avut nevoie de administrarea unei cantitati crescatoare de insulina.
Este prea devreme sa se declare ca medicamentul trateaza diabetul. Cercetarile sugereaza ca efectele ar putea descreste la cativa ani dupa administrare, si ar fi nevoie de un tratament suplimentar. Totusi, daca se dovedeste eficient in teste mai largi, ar putea fi disponibil in Marea Britanie in urmatorii 5 ani.
Dr. Ian Frame, director de cercetare la Diabet UK, a declarat: "Consideram acest studiu un pas pozitiv inainte. Acesta este unul dintre numeroasele astfel de moduri de abordare care au loc pentru a opri raspandirea bolii, si am urmarit cu mare interes aceste cercetari. Tratamentul pare sa fie dependent de cantitatea de insulina reziduala produsa de celulele care au ramas active in pacient si de varsta lui la momentul aplicarii tratamentului. Trebuie sa luam in considerare ca aceasta abordare nu va fi potrivita pentru cei care sufera de diabet de tip 1 de ceva timp".
Adaugarea branzei, boabelor fierte si a tonului la un cartof copt poate scadea riscul de dezvoltare a diabetului. Cercetatorii au descoperit ca aceste masuri au scazut indicele glicemic (IG) al cartofului cu pana la 54%. IG e important pentru ca masoara cat de repede declanseaza anumite alimente cresterea nivelului de zahar din sange. Alimentele cu IG mic protejeaza gradual impotriva dezvoltarii diabetului de tip 2.
In studiul Universitatii Brookes din Oxford, s-au administrat alimente cu indice glicemic ridicat cum ar fi cartoful, pastele si painea alba in diferite asocieri la 40 de barbati si femei sanatoase. Au fost luate mostre de sange inainte de consum si la intervale regulate de 2 ore dupa consumarea alimentelor.
Rezultatele arata ca asocierile au scazut IG al carbohidratilor. Boabele fierte au alterat IG al cartofului cu 33%, in timp ce asocierea cu ton a pastelor a scazut IG cu 54%.