Avortul medicamentos

La doctor pe tocuri

Avortul medicamentos

Aceasta metoda utilizeaza o pastila care contine un hormon ce actioneaza prin blocarea actiunii progesteronului, hormon natural a carui actiune principala este sustinerea nutritiva a embrionului. Blocarea actiunii progesteronului implica intreruperea dezvoltarii sarcinii si eliminarea acesteia din cavitatea uterina.

Despre avortul medicamentos

Avortul medicamentos reduce atat traumele psihice, cat si complicatiile medicale posibile ale chiuretajului uterin: endometrita, perforarea uterina sau complicatiile tardive ale colului uterin. De acum, poti face o intrerupere, fara a mai fi necesar sa treci prin aceste traume psihice si fizice.

In cazul unei sarcini nedorite sau in cel al unei sarcini cu probleme medicale ale fatului (feti morti intrauterin, feti cu anomalii sau malformatii), poate fi decisa intreruperea acesteia prin metoda avortului medical.

Pastila pentru avort este foarte usor de administrat, implicand o programare la medicul ginecolog unde, in prezenta acestuia, se administreaza oral trei comprimate cu putina apa si, ulterior, o prostaglandina. Studiile efectuate indica faptul ca avortul medical in aceasta combinatie are o rata de reusita de aproximativ 95%.

Avortul: Eficacitate si siguranta

In 1980, dr. Etienne-Emile Baulieu (Franta) a inventat un medicament menit sa produca incetarea timpurie a sarcinii. De la aprobarea sa in Franta (1988), pastila pentru avort s-a dovedit a fi o optiune sigura, eficienta si acceptabila pentru femeile care doresc un avort in timpul primelor saptamani de sarcina. Acest medicament a fost introdus pe piata si testat prin studii clinice in multe tari europene precum: Franta, Spania, Olanda, Marea Britanie, Germania, Elvetia si Rusia.

Cele mai multe dintre femeile care aleg avortul medical sunt multumite de aceasta metoda. Efectele secundare cele mai frecvente raportate de catre femeile care au utilizat aceasta metoda sunt similare celor care apar in pierderea spontana de sarcina: dureri abdominale, sangerare, disconfort gastro-intestinal.

Avortul medical previne riscul de perforare uterina si al complicatiilor determinate de anestezie, pentru ca este o procedura neinvaziva si nu necesita anestezie.

Pastila pentru avort s-a dovedit a fi mult mai eficienta in combinatie cu prostaglandina. Prescrierea tipului de prostaglandina, metoda de administrare, doza si momentul administrarii raman la latitudinea medicului, peste tot in lume.

Avortul medicamentos este realizat doar sub stricta supraveghere a medicului ginecolog si se realizeaza pana la 7 saptamani sau maxim 9.

Avantaj: Avortul poate fi efectuat imediat, fara anestezie si riscuri chirurgicale.



feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou