10 motive pentru a manca mai multa ciocolata
La doctor pe tocuri
Ciocolata a fost un aliment interzis ani la rand de nutritionisti, a fost considerata “un pacat”, a fost responsabila pe nedrept pentru aparitia si intretinerea cosurilor si punctelor negre, a fost ocolita pentru ca implineste silueta si, in general, femeile din intreaga lume au considerat-o o delicatesa periculoasa.
Iata insa ca miturile s-au spulberat si medicii sustin ca ciocolata a fost folosita si in trecut pentru vindecarea tuberculozei, oboselii cronice, diareei, digestiei anevoioase, virilitatii scazute si problemelor de respiratie.
Cercetari recente au descoperit multe beneficii ale ciocolatei. Insa trebuie sa tinem cont de ce fel de ciocolata consumam. Multe tipuri sunt bogate in calorii, zahar si grasimi saturate. Pentru a maximiza beneficiile ciocolatei, trebuie sa evitam consumul acelor batoane super procesate, care contin zahar rafinat si lapte gras, alune, fructe confiate si alti aditivi.
Cea mai buna ciocolata este cea mai “neagra” pe care o gasiti, neprocesata, cu aroma puternica si cu un continut de cel putin 60% cacao.
Ciocolata si beneficiile pe care le aduce organismului
1. Reduce tensiunea arteriala
Anumite substante din cacao (procyanids) ajuta la stabilizarea tensiunii. Cercetatorii au afirmat ca ciocolata neagra este aproape la fel de eficienta in reducerea tensiunii ca si medicamentele clasice antihipertensive.
2. Imbunatateste fluxul sangvin spre creier
Universitatea din Nottingham a declarat ca bauturile care contin cacao imbunatatesc fluxul sangvin pentru cel putin 2-3 ore de la consum. Ei sustin ca ciocolata neagra ajuta creierul sa lupte impotriva insomniilor, oboselii si chiar impotriva imbatranirii.
3. Ciocolata imbunatateste starea de spirit
Cofeina si alte substante din ciocolata neagra te ajuta sa ai o stare de spirit mai buna si diminueaza simptomele premenstruale. Specialistii sustin ca feniletilamina (o substanta din ciocolata neagra) ne ajuta sa ne simtim… indragostiti!