10 motive pentru a manca mai multa ciocolata
La doctor pe tocuri
Ciocolata a fost un aliment interzis ani la rand de nutritionisti, a fost considerata “un pacat”, a fost responsabila pe nedrept pentru aparitia si intretinerea cosurilor si punctelor negre, a fost ocolita pentru ca implineste silueta si, in general, femeile din intreaga lume au considerat-o o delicatesa periculoasa.
4. Previne distrugerea celulelor din organism
Nu trebuie consumata decat ciocolata cea mai neagra posibila, ca sa beneficiezi de acest avantaj!
5. Imbunatateste nivelul zaharului din sange
Asta daca nu consumi ciocolata cu lapte, cu alune sau cu stafide, care are ca rezultat exact opusul – cresterea zaharului din sange.
6. Reduce riscul unui atac de cord
Cercetatorii sustin ca daca vei consuma cateva patratele de ciocolata neagra pe zi, vei reduce riscul de a muri din cauza unui atac de cord cu pana la 50%.
7. Ajuta la imbunatatirea sindromului de oboseala cronica
Un studiu din Statele Unite a demonstrat ca adultii care consuma zilnic 2-3 bucatele de ciocolata cu 85% cacao sunt mai putin obositi si stresati.