Xylitolul, cel mai bun inlocuitor natural al zaharului

Estetica

Xylitolul, cel mai bun inlocuitor natural al zaharului

Tendinta oamenilor de a consuma produse cat mai naturale devine una dintre preocuparile principale atat pentru cei care lucreaza in alimentatie cat si pentru companiile ce isi desfasoara activitatea in domeniul sanatatii.

Astazi vorbim despre xylitol – „zaharul” care nu face rau organismului, un produs 100% natural.

Ce este de fapt xylitolul ?

Xylitolul in sine este o substanta descoperita in anul 1890, un zahar (nu zahar) natural cu cinci legaturi de Carbon care este folosit ca indulcitor pentru a inlocui zaharul de masa. Deficitul de zahar din timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial a determinat utilizarea sa in Finlanda la scara mare. Xylitolul pur este o substanta cristalina alba care arata si are gust de zahar. Este un alcool natural gasit in partile fibroase ale multor fructe si legume si produs in cantitati mici de catre organismul uman. Are o varietate larga de utilizari si beneficii, de la imbunatatirea starii de sanatate a dintilor la mentinerea sanatatii tractului respirator superior. Xylitolul este deja aici, chiar in interiorul nostru, corpurile noastre producand in fiecare zi din surse alimentare de la 5 pana la 10 grame, prin metabolism.

Cercetarile clinice, sistematice, de peste 35 de ani, certifica faptul ca xylitolul este cel mai potrivit indulcitor, din punct de vedere al sanatatii dintilor. Carui fapt se datoreaza acest lucru?

In timp ce alimentele bogate in zahar si amidon pot sa provoace carii dentare, xylitolul ajuta la eliminarea placii bacteriene si reduce riscul de aparitie a cariilor dentare, fiind un prieten adevarat al dintilor.

spray de gura

Spray oral Rain

Xylitolul furnizeaza uimitoare beneficii sanatatii orale (prin consumul a cca. 15 grame pe zi), este sigur pentru toata lumea si poate ajunge la dinti prin intermediul unor produse precum indulcitori și gume de mestecat. Eficacitatea xylitolului se datoreaza structurii sale chimice unice, cu cinci legaturi de carbon, care impiedica dezvoltarea și prezenta bacteriilor.

Ca sa intelegem mai bine efectul benefic al xylitolului, trebuie sa vedem cum bacteriile produc cariile. Bacteriile descompun zaharul, amidonul si carbohidratii. In procesul de descompunere a zaharului, unul dintre produsele rezultate este acidul care dizolva smaltul dintilor si provoaca cariile. Bacteriile Streptococcus mutans, responsabile pentru majoritatea cariilor dentare, percep intr-un mod fals xylitolul ca pe o sursa de energie, motiv pentru care acestea il “incorporeaza” dar nu-l pot folosi. Neputand produce acizi, bacteriile nu pot ataca smaltul dentar.



feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou