Apa din acvariu

Animale de casa

Apa din acvariu

Acvariul este un sistem inchis, de aceea toate vietuitoarele care traiesac in interiorul acestuia trebuie sa se simta bine. Datoria ta de baza este sa le asiguri conditii de viata cat mai apropiate de mediul lor natural.

Apele din natura sunt in continua miscare. In urma ploii, substantele descompuse precum si resturile daunatoare sunt pur si simplu imprastiate si distruse.
 

Nitrificarea


Nitrificarea (amoniac->nitriti->nitrati) este un proces de descompunere care are ca rezultat obtinerea nitratilor. Pentru descompunerea nitratilor poti instala un filtru, dar ai nevoie de spatiu pentru ca acesta sa fie eficient si trebuie sa-l supraveghezi continuu. De aceea, cel mai usor poti "scapa" de nitrati prin schimbarea apei.

Si plantele de acvariu au un rol important in distrugerea nitratilor dar si acestora trebuie sa le asiguri elementele necesare (dioxid de carbon, macro si micro-elemente, temperatura potrivita, lumina potrivita). In apa din acvariu se pot dezvolta si diferite metale a caror indepartare se poate face doar prin schimbarea apei. Deci, schimbarea apei este una dintre armele cele mai puternice si mai sigure de lupta impotriva daunelor pentru un acvarist.

 

Care este efectul corect al schimbarii apei?

Rolul schimbarii apei depinde de multi factori: numarul pestilor, eficienta filtrelor, numarul plantelor, tipul de hrana, etc. Astfel, poti schimba apa doar partial (saptamanal, pentru un acvariu sub 50 litri, vei schimba 30% din apa, pentru unul cu o capacitate de peste 50 litri, la doua saptamani, 30%).


Marimea pestilor determina, de asemenea, ritmul de schimbare al apei: daca ai pesti mari, trebuie sa schimbi apa in proportie de 40%. Daca ai aplicat tratamente, vei  schimba 30% din apa. Daca a fost o pana de curent in acvariu timp de mai multe zile, trebuie sa schimbi 50% din apa din acvariu.

Cand tratezi apa sti cum sa folosesti substantele in tratarea apei?

In cazul in care ai avut pierderi mai mari de 50% din volumul apei sau nu ai putut rezolva stocarea apei.

In ce sa stochezi apa de schimb?

Poti pregati apa de schimb intr-un acvariu gol, in flacoane de plastic de 5, 10, 20 litri (dar nu le pune capac), in galeata de plastic de 10-12 litri.

Cat timp trebuie sa lasi apa de robinet sa stea?

In 1-2 zile clorul folosit la dezinfectarea apei dispare, dupa cele doua zile apa atinge temperatura camerei si o poti folosi.

Pentru ce este buna pompa de ventilare?

Dupa 1-2 ore de ventilare, clorul folosit pentru dezinfectarea apei, este indepartat. Trebuie sa acorzi o atentie deosebita temperaturii apei. Se admite o diferenta de 3-4 grade intre temperatura apei din acvariu si cea din camera, dar o diferenta mai mare poate cauza imbolnavirea pestilor.
 
 


Tag-uri: , , ,

feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou