Avocatul animalelor – un subiect din nou de actualitate

Animale de casa

Avocatul animalelor – un subiect din nou de actualitate

In urma cu 3 ani incercam cu tarie sa infiintam Avocatul Animalelor. Ce spuneam atunci:

Av. Coltuc Marius doreste sa stranga 100,000 de semnaturi pentru infiintarea institutiei “Avocatul animalelor” din Romania.

Potrivit articolului 74 din Constituţie, iniţiativa legislativă aparţine, după caz, Guvernului, deputatilor, senatorilor sau unui numar de cel puţin 100.000 de cetateni cu drept de vot. Cetatenii care isi manifesta dreptul la initiativa legislativa trebuie să provina din cel puţin un sfert din judeţele tarii, iar in fiecare din aceste judete, respectiv în municipiul Bucuresti, trebuie sa fie inregistrate cel puţin 5.000 de semnaturi in sprijinul acestei initiative.

Avocatul Marius Coltuc, iubitor de animale, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că ideea a venit după ce Elveţia a anunţat că va organiza, în această lună, un referendum pentru a stabili dacă animalele domestice au sau nu dreptul de a fi reprezentate de avocaţi în faţa justiţiei.

Avem nevoie de o sută de mii de semnaturi pentru înfiinţarea instituţiei «Avocatul Animalelor» în Romania. Deja s-au strâns 10.000 de semnături, însă ca acest demers să poată fi pus în aplicare avem nevoie de ajutorul dumneavoastră. Prin urmare, toţi cei care doresc să se alăture acestei acţiuni, pot completa următorul formular care poate fi trimis pe marketing@coltuc.ro : nume, prenume, domiciliu, CNP, «sunt de acord, sub sancţiunea infracţiunii de fals în declaraţii, cu înfiinţarea instituţiei», explică avocatul.

Puteti accesa si un site special dedicat acestui proiect -www.avocatulanimalelor.coltuc.ro.

Opinia avocat Coltuc despre legea cainilor fara stapan in 2010

Alesii nu au avut insa curajul unei decizii radicale, in niciuna dintre directiile posibile. S-au spalat pe maini de problema, pe care in loc sa o rezolve au pasat-o autoritatilor locale.

Iata textul de lege: maidanezii vor fi stransi de pe strada si daca in termen de 20 de zile nu vor fi adoptati, iar primariile nu vor avea bani sa ii tina in adaposturi s-ar putea sa fie eutanasiati. Eutanasierea acestora se va putea realiza dupa ce autoritatile locale consulta populatia prin sondaje de opinie, referendumuri sau adunari. Singurul lucru pe care-l face, de fapt, legea este sa ridice interdictia eutanasierii. Dar de aici pana la o solutie finala si bine cumpanita e cale lunga.

In ceea ce-i priveste pe iubitorii de animale, rar am vazut atata isterie si absurditate ca in prestatiile lor. Ce ne propun ei? Nici mai mult nici mai putin decat sa lasam cainii pe strada. Pe cei care nu sunt agresivi, desigur. Si cum ii selectam pe cei agresivi de cei neagresivi?

Dezbatere publica: Sunteti de acord cu eutanasierea cainilor agresivi sau bolnavi?

  1. Nu, deloc
  2. Da, e nevoie si de asa ceva
  3. Nu am o parere

Va rog sa comentati la acest articol!

Atributiile avocatului animalelor:

Probleme de drept de animale cuprind un spectru larg de abordări de la explorari filosofice ale drepturilor animalelor la discuții pragmatice cu privire la drepturile celor care folosesc animale, care au calitatea de a da în judecată atunci când un animal este rănit într-un mod care încalcă legea, și ce constituie cruzimea legal legea animale intervine si afecteaza zonele cele mai tradiționale ale legii -. inclusiv prejudiciilor, contractelor, penal și dreptul constituțional. Exemple ale acestei intersecție includ:

  • Disputele – custodia animalelor in divorț sau de separare
  • Cazuri de malpraxis veterinar.
  • Litigiile de locuințe care implică “Animale de companie” politicile și legile de discriminare.
  • Cazuri de daune-interese care implică moartea ilicită sau rănire a unui animal de companie
  • Trusturi aplicabile pentru insotitori fiind adoptate de catre state din intreaga tara.

Drepturile animalelor este ideea conform căreia intereselor de bază ale animalelor ar trebui să li se acorde considerare similară intereselor ființelor umane. Susținătorii abordează cauza din diferite puncte de vedere filozofice, dar cad de acord că animalele trebuiesc văzute ca persoane legale și membre ale comunității morale, nu ca proprietăți; de asemenea, nu trebuiesc folosite ca mâncare, îmbrăcăminte, subiecte de cercetare sau ca divertisment. avocatul animalelor

Legea animalelor este predată în 112 din cele 180 de școli de Drept în Statele Unite ale Americii, în 8 astfel de școli din Canada și este discutată, in mod obisnuit, in universitățile unde sunt cursuri de filozofie sau etică aplicată. În iunie 2008, Spania a devenit prima țară care a introdus drepturile animalelor, când un comitet parlamentar din mai multe partide politice a recomandat ca drepturile să fie aplicate și marilor primate, în concordanță cu Proiectul Marilor Primate a lui Peter Singer.feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou