Top 5 cele mai vizitate atractii din Europa

Travel Chic

Top 5 cele mai vizitate atractii din Europa

O sa ma opresc la Europa de aceasta data si o sa fac un top 5 al celor mai vizitate atractii turistice din cele mai vizitate tari. O sa iau pe rand Londra, Parisul etc. si o sa iti prezint doar “the cream of the crop”, pentru ca fiecare tara are foarte multe atractii.

3. Tivoli Gardens, Danemarca – 4.4  milioane de vizitatori

tivoli
Fondat in 1843, parcul de distractii Tivoli numara printre atractii un roller coaster din lemn si un carousel imens. Se afla chiar in inima Copenhagei si reprezinta un loc de relaxare (gradinile sunt superbe), de distractie, dar si un loc unde poti lua masa (exista 38 de restaurante si taverne).

Dupa ce l-ai vizitat… o sa intelegi de ce toata lumea se imbulzeste in acest loc.

4. Vatican, Italia – 4.2 milioane de vizitatori

… si numarul nu inglobeaza si pelerinii care vin an de an aici, doar turistii, nu si oamenii care vin aici cu scop strict religios.

vatican
Vaticanul este un mic stat suveran al carui teritoriu consta dintr-o enclava in orasul Roma, Italia. intreaga tara este de aproximativ jumatate de kilometru patrat. Statul este condus de catre episcopul Romei, Papa, si astfel poate fi considerat un stat ecleziastic in care functiile inalte sunt ocupate de catre clerici.

Astazi, Vaticanul este cel mai mic stat independent din punct de vedere al suprafetei si al numarului de locuitori. Este resedinta teritoriala a Sfantului Scaun, entitatea institutionala reprezentata de catre Papa, episcopul Romei si prin urmare principala resedinta ecleziastica a Bisericii Catolice.

Printre cele mai vizitate atractii din Italia se mai numara si: Coloseumul (4 milioane)

5. Muzeul Hermitage, Rusia – 2.5 milioane de vizitatori

Muzeul Hermitage din Sankt Petersburg, Rusia, este cunoscut ca palatul imparatesei Ecaterina cea Mare sau muzeul pisicilor.

hermitage
Muzeul Hermitage este unul din cele mai mari si mai bogate muzee ale lumii, unde pot fi vazute o multime de capodopere, care sunt pazite de… 50 de pisici (angajate cu carte de munca :P )!

Povestea lor incepe in 1745, cand orasul Sankt-Petersburg, ridicat de putina vreme, era infestat de sobolani. imparateasa Elizabeta, fiica lui Petru cel Mare, a ordonat atunci, printr-un decret, sa fie aduse din provincie pisicile cele mai mari si mai pricepute la vanarea rozatoarelor. Apoi Ecaterina cea Mare le-a adus in Palatul de Iarna. Au stat aici pana la Asediul Leningradului, cand multe au disparut. Dar dupa razboi au fost aduse in oras alte pisici, din diferite parti ale Rusiei.

 feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou