Top 5 cele mai vizitate atractii din Europa

Travel Chic

Top 5 cele mai vizitate atractii din Europa

O sa ma opresc la Europa de aceasta data si o sa fac un top 5 al celor mai vizitate atractii turistice din cele mai vizitate tari. O sa iau pe rand Londra, Parisul etc. si o sa iti prezint doar “the cream of the crop”, pentru ca fiecare tara are foarte multe atractii.

Iata ce nu trebuie sa ratezi in aceasta viata, pentru ca daca milioane de vizitatori se inghesuie sa vada aceste atractii, inseamna ce ceva, ceva tot e acolo :) :

1. Trafalgar Square – Londra – 15 milioane de vizitatori

trafalgar
Un loc renumit pentru demonstratiile, concertele si evenimentele ce au loc cu ocazia anului nou, Trafalgar Square este un loc de odihna pentru turisti, dar si un loc de odihna pentru lordul Nelson (statuia lui aflandu-se aici), cel care in 1805 a avut o uriasa victorie impotriva flotelor Frantei si Spaniei.

Mai mult, Trafalgar Square este un loc pentru intalniri inca din Evul Mediu.

2. Notre Dame de Paris, Franta – 12 milioane de vizitatori

Poate esti surprinsa ca pe locul intai in Franta nu se la afla Turnul Eiffel, dar vizitatorii se pare ca prefera catedrala Notre Dame de Paris.

notre
Fatada dantelata si cele doua turnuri patrulatere de cate 69 m fiecare radiaza echilibru. Intrarea in catedrala se face prin trei porti bogat ornamentate, care evoca simbolurile goticului tarziu. Impresia spatiala in interiorul bisericii este coplesitoare, zidurile ei se inalta pe trei randuri de coloane. De proportii impozante, 130 m lungime, 35 m inaltime, nava principala este impodobita cu statui si picturi.

Notre-Dame este considerata cea mai intunecata catedrala dintre marile catedrale gotice, dar pe buna dreptate, lumina care se filtreaza prin rozetele colorate confera sentimente mistice in penumbra severa.

Printre cele mai vizitate atractii din Franta se mai numara si: Disneyland (10.6 millioane), Sacré-Coeur (8 milioane), Muzeul Luvru (7.5 milioane), Turnul Eiffel (6.7 milioane), Palatul Versailles (3.45 milioane)feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou