Un meniu parizian
Fara sort
Daca ajungi la Paris trebuie musai sa incerci aceste specialitati frantuzesti. Nu poti sa pleci de acolo fara sa gusti din preparatele lor traditionale si extrem de rafinate si cunoscute in toata lumea. Cine nu a auzit de bagheta sau croissantul frantuzesc sau de decadentul foie gras?
Supa frantuzeasca de ceapa
Chiar daca la inceput era considerata supa saracilor, cu timpul supa de ceapa a ajuns o mancare extrem de rafinata si cautata. Cea mai buna supa frantuzeasca de ceapa o gasesti la "Au Pied du Cochon" (Paris). Are un gust fantastic dat de ceapa calita, de crusta de branza topita si de crutoanele aurii.
Ratatouille
Nu! Ratatouille nu este sobolanul din filmul cu acelasi nume, ci este o tocana de vinete, rosii, dovlecei, ceapa, usturoi si verdeata.
Macaroons
Si acum ca am ajuns si la desert, trebuie sa incerci faimoasele prajiturele Macaroons. Au forma de sandwish format din doua fursecuri decadente, prinse de o delicioasa crema pe baza de unt cu aroma de migdale, ciocolata, caramel sau vanilie.
Soufflé
Tot ca o incununare a mesei vine si acest tip de desert: Soufflé-ul – un preparat culinar asemanator cu o budinca, foarte pufos, facut din albus batut spuma, galbenus, zahar plus diferite ingrediente folosite in functie de aroma: ciocolata, branza, fructe sau vanilie.
Daca nu ajungi la Paris foarte curand, avem o veste buna! La Delicateria Traiteur din Eminescu 73 gasesti o gama variata de bunatati frantuzesti: Caviar Manciuria, Foie Gras cu Trufe, branza Roquefort Papillon sau bagheta traditionala.
Bon Appetit!