Un meniu parizian
Fara sort

Daca ajungi la Paris trebuie musai sa incerci aceste specialitati frantuzesti. Nu poti sa pleci de acolo fara sa gusti din preparatele lor traditionale si extrem de rafinate si cunoscute in toata lumea. Cine nu a auzit de bagheta sau croissantul frantuzesc sau de decadentul foie gras?
Iata ce trebuie sa incerci daca ai ales sa-ti petreci vacanta in Franta:
Baghete de la Boulangerie
Prima oprire trebuie musai sa fie la "Boulangerie" (bacanie). Daca nu gusti o bacheta frantuzeasca proaspata, calda… n-ai facut nimic. Mod de intrebuintare: calda, in mana, pe strada.
Branza de la Fromagerie
Fromageria este un fel de paradis al branzei. In Franta gasesti peste 365 tipuri diferite de branza, asa ca o sa ai de unde sa alegi: camembert de Normandie, Emmental de Savoie, Roquefort, Beaufort sau poate o bucata in forma de piramida de Brie de Melun.
Croissant
Imediat ce te trezesti trebuie sa ajungi la micul dejun. Fie ca alegi sa-l iei la restaurantul hotelului sau (mult mai indicat) la un mic restaurant cu terasa pe o strada ingusta din Paris, trebuie neaparat sa-ti bei cafeaua alaturi de un croissant traditional frantuzesc "au beurre".
Foie gras
Simbol al luxului si al placerii, o bijuterie culinara, Foie gras este un pate de ficat de gasca (sau de rata, dar mai rar), cu o textura extrem de fina, voluptoasa si savuroasa. Aceasta specialitata franceza este consumata in special Craciun si Anul nou, dar o gasesti in restaurante si magazine tot timpul anului.