Sortimente de bauturi fara alcool
Fara sort
Iti prezentam o lista de bauturi populare, pentru a-ti oferi o privire de ansamblu si pentru a evita confuziile sau ideile eronate privind servirea si consumarea lor:
Siropul din plante medicinale
Siropul din plante medicinale se prepara din extracte de plante medicinale si extract din flori, apa si zahar. Acesta contine cel putin 45% substanta uscata. Aceste valori trebuie respectate in cazul comercializarii. Pentru consumul propriu nu este nevoie ca acestea sa fie respectate intr-un mod atat de strict.
Bautura din suc de fructe
De cele mai multe ori, bauturile cu suc de fructe nu poarta decat denumirea fructului si foarte putin gustul acestuia. Cantitatea minima de continut de fruct se situeaza intre 6% si 30%, depinzand de specia acestuia.
Bauturile din suc de fructe pot contine apa, arome de fructe, dioxid de carbon si, eventual, alti aditivi. Acestea fac parte din categoria bauturilor racoritoare alaturi de limonada carbogazificata si de sucurile efervescente.
Bauturile obtinute cu ajutorul storcatorului cu abur
Multe dintre “sucurile” preparate in stil traditional, cu ajutorul storcatorului cu abur, corespund mai degraba unui nectar decat unui suc de fructe. Aceste bauturi absorb putina apa din aburi si li se adauga 300 g de zahar per litru. Aceasta cantitate este totusi insuficienta pentru a obtine un “sirop”.
Bauturile preparate dupa aceasta metoda nu au o denumire in retetele actuale. Ele nu pot fi comercializate nici ca suc, nici ca nectar sau sirop.