Sortimente de bauturi fara alcool
Fara sort
Iti prezentam o lista de bauturi populare, pentru a-ti oferi o privire de ansamblu si pentru a evita confuziile sau ideile eronate privind servirea si consumarea lor:
Cantitatea totala de zahar din aceste bauturi
In fructele si legumele noastre se gasesc cu precadere trei feluri diferite de zaharuri: zaharul de sfecla, zaharul de struguri si zaharul de fructe. In timpul prepararii nectarului si siropului se adauga cantitati suplimentare de zahar.
Cantitatea de zahar totala reprezinta suma tuturor zaharurilor care se gasesc intr-un produs, indiferent daca acestea se regasesc in mod natural sau sunt adaugate ulterior.
Substanta uscata
Substanta uscata denumeste cantitatea de substanta care ramane in urma evaporarii apei. Aceasta se refera la cantitatea totala de zahar si la alte substante. Astfel, un fruct care contine 10% materie solida si 90% apa, detine 10% substanta uscata. Cu cat este mai mare continutul de substanta uscata, cu atat este acesta mai bine protejat de descompunerea cauzata de drojdie si mucegai.
Sunt stabilite anumite valori minime pe care trebuie sa le atinga substanta uscata continuta de o bautura, pentru a impiedica dezvoltarea microorganimelor.
Itit recomandam urmatoarele retete de siropuri si compoturi:
- Sirop de brad;
- Sirop de socata;
- Sirop de visine;
- Compot de caise;
- Sirop de zmeura.