Exercitii pentru o viata mai frumoasa!

Jurnalul Utilizatorului

Exercitii pentru o viata mai frumoasa!

De multe ori simtim in viata ca nu mai putem continua, ca nu suntem destul de fericiti, ca nu ne multumeste nimic, suntem nervosi si nu reusim sa ne relaxam. Paulo Coelho, scriitor brazilian, autorul uneia dintre cele mai vandute carti, Alchimistul, ne propune intr-o alta carte a sa, Jurnalul unui mag, excercitii pentru minte si suflet, care ne vor face viata mai plina de culoare.

1. Exercitiul Vitezei

Mergi timp de doua zeci de minute de doua ori mai incet decat de obicei. Fii atent la toate amanuntele, la oamenii si la peisajul din jur.

Perioada cea mai indicata pentru acest exercitiu este dupa-amiaza. Repeta exercitiul timp de sapte zile.

2. Exercitiul Cruzimii

De fiecare data cand iti trece prin cap un gand care crezi ca ti-ar face rau- gelozie, autocompatimire, suferinta din dragoste, invidie, ura etc.-sa faci astfel:

Infigi unghia aratatorului la baza unghiei degetului gros, pana ce durerea este destul de intensa. Concentreaza-te asupra durerii: ea reflecta in sfera fizica aceeasi suferinta pe ca o simti in sfera spirituala. Elibereaza-ti unghia numai cand gandul ti-a iesit din minte.

Repeta ori de cate ori e necesar, pana ce gandul te paraseste. Gandul va reveni din ce in ce mai rar si o sa dispara complet daca iti vei infinge unghia in deget de fiecare data cand apare.

3. Exercitiul Apei (Desteptarea Intuitiei)

Toarna apa pe o suprafata lina si neabsorbanta. Priveste-o cateva clipe. Apoi joaca-te, fara nici un scop, fara motiv, cu apa. Traseaza desene care nu inseamna nimic. Fa exercitiul o saptamana, zabovind de fiecare data cel  putin zece minute.

Nu cauta rezultate practice in acest exercitiu, pentru ca el iti va trezi, in scurt, Intuitia. Cand va incepe sa se manifeste la alte ore ale zilei, ai intotdeauna incredere in ea.

4. Exercitiul Umbrelor

Relaxeaza-te.

Timp de cinci minute, priveste toate umbrele obiectelor sau oamenilor din jur. Incearca sa afli ce parte a obiectului sau a omului se reflecta in umbra respectiva.

In urmatoarele cinci minute faci acelasi lucru, dar in acelasi timp, identifici problema pe care vrei s-o rezolvi si cauti toate solutiile gresite pentru ea.

In sfarsit, inca cinci minute mai privesti umbrele si te gandesti care sunt toate solutiile bune care pot exista. Le elimini una cate una, pana ce nu ramane decat solutia buna a problemei.

5. Exercitiul Auzului

Relaxeaza-te. Inchide ochii.

Incearca, timp de cateva minute, sa te concentrezi asupra tuturor sunetelor care te invaluie, asa cum isi acordeaza o orchestra instrumentele.

Imediat vei destinge fiecare sunte separat. Concentreaza-te si ia-le unul cate unul, ca si cum ar fi un singur instrument care le-ar canta.

Incearca sa alungi alte sunete din minte.

Facand zilnic acest exercitiu, vei incepe sa auzi voci. Mai intai vei crede ca sunt rodul imaginatiei tale. Apoi vei descoperi ca sunt vocile oamenilor din trecut, prezent si viitor, toti participanti la Memoria Timpului.

Acest exercitiu trebuie realizat numai daca deja cunosti vocea ta.

Durata minina: zece minute.

6. Exercitiul Dansului

Relaxeaza-te. Inchide ochii.

Inchipuie-ti primele melodii pe care le-ai ascultat in viata ta. Canta-le in gand. Apoi lasa ca anumite parti ale corpului-picioare, burta, mainile, capul etc.- dar numai una cate una, sa inceapa sa danseze pe melodia pe care o canti.

Peste cinci minute, nu mai canta in gand, asculta zgomotele care te inconjoara. Compune cu ele o melodie si danseaza cu tot trupul. Evita orice gand care te-ar putea fura, incearca doar sa tii minte imaginile care-ti vor aparea spontan.

Dansul este una dintre cele mai perfecte forme de comunicare cu inteligenta.

Durata: cincisprezece minute.

Autor: Bintu Theodorafeedback
автоновости maserati mc 20 цена
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou