Buretele contraceptiv

Tips and tricks

Buretele contraceptiv

Buretele vaginal este un dispozitiv contraceptiv in forma de pernuta de unica folosinta, care arata ca un tampon. Acesta este dotat cu spermicid si absoarbe lichidul seminal atunci cand se introduce in vagin.

Cea mai timpurie referinta la buretele contraceptiv, ca mijloc de contraceptie, a fost facuta in Papyrus Ebers in 1500 i.Hr. Acest burete primitiv a fost facut din salcam si continea si miere. Atat de popular a fost acest contraceptiv ca a fost folosit ani de zile. Buretii contraceptivi moderni sunt realizati dintr-un material diferit, dar actioneaza in acelasi fel. In afara de blocarea si/sau absorbtia de material seminal, ei ucid spermatozoizii.

Dispozitivul functioneaza in permanenta, eliberarea spermicidului facandu-se pentru o perioada de pana la 72 de ore. Suplimentarea spermicidelor nu este necesara, chiar si pentru mai multe acte sexuale. Exista si alte avantaje, precum: buretele contraceptiv este disponibil fara prescriptie medicala, spre deosebire de o diafragma; buretele contraceptiv poate fi introdus rapid, ceea ce face ca actul sexual sa se desfasoare mai bine. Buretele contraceptiv are o eficienta de 85%.

Avand in vedere ca buretele contraceptiv are o dimensiune care se potriveste tuturor femeilor, nu este nevoie de un medic pentru alegerea lui. Mai mult, un studiu care a avut in vedere 4162 de femei (publicat in Jurnalul American de Sanatate Publica) a relevat faptul ca buretele contraceptiv si diafragma par sa ofere protectie impotriva mai multe boli cu transmitere sexuala, printre care si gonoreea si trihomoniaza.

Dr. Michael Rosenberg, profesor de epidemiologie si de Obstetrica si Ginecologie la Universitatea din Carolina de Nord, crede ca folosirea acestui contraceptiv si a diafragmei poate fi mai eficienta în prevenirea bolilor cu transmitere sexuala decat prezervativele. Mai mult, poti face sex fara griji in urmatoarele 24 de ore dupa folosirea buretelui vaginal.

Efecte secundare? La fel ca si diafragma si spermicidul, unele femei pot prezenta o reactie alergica sau de iritare. Alte plangeri se refera la dificultati in eliminarea buretelui vaginal si un miros urat, in cazul in care dispozitivul este lasat  in vagin mai mult de 18 ore. Cele mai multe dintre aceste probleme sunt insa minore.

Exista, de asemenea, ingrijorarea ca buretele contraceptiv ar putea deveni o pepiniera de infectie, mai ales daca este folosit impropriu.

Despre buretele contraceptiv

Mod de utilizare

Buretele contraceptiv se introduce in vagin inaintea actului sexual sau cu 24 de ore inainte. Inaintea inserarii, acesta trebuie umezit. Buretele elibereaza spermicid timp de 24 de ore. Acesta trebuie lasat in vagin cel putin 6 ore de la contactul sexual, dar nu mai mult de 30 de ore, interval dupa care devine inactiv si exista riscul infectiilor.

Riscuri

Efectele adverse includ iritatia locala data de sensibilitatea la spermicid sau alergie si, foarte rar, posibilitatea de sindrom toxico-septic. Renunta la buretele contraceptiv daca te confrunti cu oricare din aceste cazuri.



feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou