Artizia – un contraceptiv oral de ultima generatie

La doctor pe tocuri

Artizia – un contraceptiv oral de ultima generatie

Zentiva, parte a Grupului sanofi-aventis, lanseaza Artizia®, un contraceptiv oral de ultima generatie, cu doza redusa de hormoni, ce asigura protectie crescuta impotriva sarcinilor nedorite. Noul contraceptiv nu determina cresteri in greutate, oferind femeilor beneficiul unui tratament eficient, bine tolerat si la un pret accesibil.

Artizia® asigura protectie contraceptiva impotriva sarcinilor nedorite, fara a determina cresteri in greutate.

Romania este una dintre tarile cu cele mai mari rate ale avorturilor din lume, cu circa 78 de avorturi la 1.000 de femei .

Specialistii Institutului Guttmacher avertizeaza ca, la nivel global, din cele 210 de milioane de sarcini inregistrate anual, 38% sunt neplanificate, iar 22% se finalizeaza prin avort la cerere. Anual, in Europa de Est, din cele 11 milioane de femei insarcinate, 57% recurg la avort. In ceea ce priveste Romania, aceasta este una dintre tarile cu cele mai mari rate ale avorturilor din lume, cu circa 78 de avorturi la 1.000 de femei cu varste cuprinse intre 15 si 44 de ani.

„Din pacate, avortul a devenit astazi un fenomen social, fiind inteles in mod gresit drept o metoda contraceptiva . De cele mai multe ori, cauzele unui avort sunt de tip social, nu medical, incluzand situatia financiara a mamei, statutul social si profesional. Astfel ca in prezent ne confruntam, atat la nivel mondial, cat si in Romania, cu o rata anuala foarte mare a avorturilor”, a declarat Prof. Dr. Radu Vladareanu, seful Clinicii de Obstetrica si Ginecologie a Spitalului Elias. „Reducerea acestor cifre ingrijoratoare presupune in primul rand programe de informare si educare privind importanta folosirii unei metode contraceptive moderne, iar in al doilea rand, punerea la dispozitia pacientelor a unor solutii de contraceptie accesibile si eficiente. De aceea, lansarea unui nou contraceptiv oral pe piata romaneasca este mai mult decat binevenita, comunitatea medicala castigand astfel inca un aliat in lupta pentru reducerea numarului de sarcini nedorite si de avorturi.”

„De multe ori femeile refuza tratamentul contraceptiv oral, atunci cand aud sau citesc despre posibile efecte adverse precum: crestere in greutate, dureri de cap, accentuare a pilozitatii, stari de greata etc. Nu trebuie neglijat insa faptul ca fiecare organism este diferit si ca este perfect posibil ca un tratament corect ales si administrat conform caracteristicilor personale sa reduca foarte mult riscul de aparitie a unor astfel de efecte adverse. Continand cele mai mici doze de hormoni – doar 0,075 mg gestoden si 0,020 mg etinilestradiol, Artizia® ofera pacientelor o protectie contraceptiva eficienta si o complianta crescuta la tratament”, a declarat Dr. Ovidiu Saltas – Dabija, Director Medical sanofi-aventis Romania.

In 15 ani, intre 1994 si 2008, in Uniunea Europeana s-au inregistrat 20 de milioane de avorturi la cerere. si mai ingrijorator este faptul ca un avort din sapte in Uniunea Europeana se intampla unei adolescente cu varsta sub 20 de ani. La acest capitol, Romania ocupa locul 4, inregistrand 14.316 de adolescente care au recurs la avort in anul 2008 .

„In prezent, in Romania ne confruntam cu un numar mult prea mare de avorturi – 350 de avorturi/zi si cu un numar mult prea scazut de femei utilizatoare de metode contraceptive – din cele 88% de femei care detin informatii despre existenta contraceptivelor orale, doar 10% le folosesc. in acest context, am decis sa lansam Artizia®. incercam astfel sa raspundem unei probleme sociale, medicale si economice, cum este cea a avorturilor, si oferim tuturor femeilor aflate la varsta fertila un contraceptiv sigur si la un pret accesibil”, a declarat Dr. Sorin Iancu, Marketing Manager Zentiva, parte a Grupului sanofi-aventis. „Artizia® este primul produs dintr-un portofoliu complex si performant de contraceptive orale, portofoliu pe care dorim sa-l lansam in urmatorii 5 ani si in Romania. Obiectivul nostru este ca pana la sfarsitul anului 2011 cel putin 100.000 de femei cu varste cuprinse intre 18 si 35 de ani sa beneficieze de efectul contraceptiv al Artizia® si sa previna astfel sarcinile nedorite.”

Contraceptivele orale moderne joaca astazi un rol important in reducerea numarului de avorturi, a numarului de complicatii medicale survenite in timpul sarcinilor nedorite sau post-avort si a riscului de deces. Cu o istorie de jumatate de secol, ele reprezinta cea mai raspandita si eficienta metoda de prevenire a sarcinii.feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou