Abuzul sexual

Tips and tricks

Abuzul sexual

Abuzul sexual (cunoscut si sub denumirea de molestare) este definit ca fiind fortarea unei persoane de catre alta persoana de a intretine relatii sexuale nedorite.

Abuzul sexual intre soti este un termen referitor la violenta in familie, unde un sot foloseste abuzul fizic sau sexual asupra celuilalt. Acesta se refera frecvent la raporturi sexuale fortate asupra unui sot, fara consimtamantul sau.

Diferitele forme ale abuzului sexual sunt:

  • fara consens, fortare fizica sexuala precum violul sau hartuirea sexuala;
  • forme psihologice de abuz, precum comportament sexual verbal sau urmarire (panda);
  • profitarea de o pozitie de incredere pentru a recurge la scopuri sexuale;
  • incest, savarsit fortat sau manipulat emotional.

De regula, cei care recurd la abuzul sexual sunt barbati. Este total falsa afirmatia ca “abuzul se intampla deoarece un barbat nu isi poate controla nevoile sexuale”. Un abuzator stie perfect ceea ce face si e alegerea lui de a abuza de incredere si putere.

abuzul sexual are consecinte grave

De obicei, abuzatorul va spune victimei sale:

  • “e normal”;
  • “nu spune nimanui”;
  • “e secretul nostru”.

Abuzul sexual afecteaza o persoana in multe moduri. Desi abuzul fizic lasa urma vizibile, abuzul sexual este de multe ori invizibil pentru cei din afara.

Pentru a determina daca cineva este sau nu este abuzat sexual, este necesar sa se cunoasca si sa se inteleaga semnele. La fel de importanta este intelegerea contextului in care se produc aceste schimbari si semne.

Schimbari de comportament determinate de abuzul sexual

Schimbarile bruste sunt primele indicii. Orice este neobisnit ar trebui sa dea de banuit. Cea mai evidenta schimbare este cea a comportamentului sexual prin gesturi si vorbe prea sofisticate pentru un anumit nivel de dezvoltare.

Alte semne: refuzul de  participa la activitati fizice precum ora de sport sau udarea patului in timpul noptii (in cazul copiilor).feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou