Educatie sexuala: 5 aspecte de care trebuie sa tii cont

Sexperiente

Educatie sexuala: 5 aspecte de care trebuie sa tii cont

In 1917, soldatii primeau educatie sexuala la cinema, unde erau sfatuiti sa se fereasca de femeile usoare din Londra. Era vremea primului documentar de educatie sexuala.

Un medic pakistanez a starnit furia autoritatilor, dupa ce a scris si publicat o carte de educatie sexuala. Desi volumul denumit “Educatie sexuala pentru musulmani” are menirea de a le prezenta pakistanezilor, in special adolescentilor, problemele referitoare la sexualitate, oficialii l-au amenintat pe autor si l-au acuzat chiar de incurajarea pornografiei.

Educatia sexuala reprezinta un proces continuu pe toata durata vietii, iar o educatie sexuala buna nu isi propune sa impinga oamenii peste limite pe care nu sunt pregatiti sa le depaseasca si nici nu obliga pe nimeni sa incetineasca, atunci cand isi doreste sa invete mai mult. O educatie sexuala buna este special conceputa pentru persoana sau grupul de persoane careia i se adreseaza si iti respecta limitele in ceea ce priveste limbajul sau divulgarea informatiilor cu caracater personal. Daca ai impresia ca cineva te inchide intr-o cutie pentru a-si satisface nevoile inseamna ca nu ai parte de o educatie sexuala buna.

1. Educatia sexuala se refera mai mult la relatiile interpersonale, decat intelegerea biologica a fenomenelor si proceselor.
2. Educatia sexuala se implica si in construirea respectului de sine si fata de celelalte persoane, de increderea in sine si in ceilalti, ajutandu-i sa fie constienti si sa-si gestioneze emotiile.
3. Educatia sexuala trebuie sa reflecte o abordare sincera a orientarilor sexuale fara a promova situatii particulare, sa ofere ajutor indivizilor sa se confrunte cu homofobia.
4. Educatia sexuala trebuie sa trateze si problema moralitatii si eticii, sa ofere solutii ale diverselor dileme, furnizand astfel oamenilor informatii, surse pentru a lua decizii bine informate in ceea ce priveste propriul comportament, de a-i ajuta sa se simta increzatori si competenti in actiunea sa de a face anumite alegeri.
5. Educatia sexuala trebuie sa ofere oamenilor, si in special tinerilor, suficiente informatii pentru a-si dezvolta anumite abilitati pentru a se proteja, pentru a se confrunta cu presiuni si influente negative, pentru a-si asigura si mentine siguranta, evitand abuzul si exploatarea.

Este foarte important sa avem informatii dovedite si precise legate de sexualitate, bolile cu transmitere sexuala, sarcina, sanatatea sexuala insa uneori poate fi mai important sa detinem informatii despre placerea sexuala, angajament, asumarea responsabilitatii in ceea ce priveste relatiile sexuale si de cuplu.feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou