6 sfaturi pentru celebrarea casatoriei

Drumul spre centru

6 sfaturi pentru celebrarea casatoriei

In toate timpurile si culturile nunta a simbolizat chintesenta fericirii si a bucuriei. Marion si Werner Tiki Kustenmacher sunt autorii cartii “Cum traim fericiti impreuna”. Referitor la celebrarea casatoriei acestia prezinta cateva sfaturi competente pentru organizarea unei petreceri, capabile a orienta macazul catre directia fericire.

1. Nu va casatoriti in secret

Casatoria este momentul de tranzitie din sfera particulara in cea publica ce reprezinta o recunoastere in fata tuturor, in primul rand in fata familiilor celor doi. “Casatoriilor din dragoste” secrete incheiate in Las Vegas sau pe malul marii le lipseste forta imprimata de cele doua sisteme de obarsie. Cu cat aprobarea din partea familiei intruneste o mai mare unanimitate, cu atat mai puternica va fi si convietuirea voastra. “In cercul nostru de prieteni nu avem cunostinta de nicio casatorie “secreta” care sa fii rezistat pana in prezent”, spun autorii.

2. Implicati-va parintii

Este important ca in primul rand parintii casatoritilor sa participe la sarbatoare. Chiar daca acestia nu aproba relatia, este imperios necesar sa fie mentionati prin vorbe frumoase, pentru a nu prilejui un cerc vicios al refuzului, care va va afecta si casnicia. Intalnirea oficiala si publica a celor doua familii in ziua nuntii semnifica si faptul ca impreuna va luati ramas bun de la familiile din care proveniti. Si totusi, este o zi a bucuriei, fiindca perechea de miri continua istoria celor doua familii, asigurand viitorul.

3. Trimiteti invitatiile in scris

Pentru majoritatea rudelor si prietenilor invitatia este singurul document care anunta in mod public si “negru pe alb” acest eveniment. Expediati-o prin metoda clasica, prin posta. Trecand peste faptul ca inteelgerile verbale sunt frecvent uitate, in acest fel demonstrati ca luati in serios acest pas si ca va pretuiti invitatii. Comandati un numar suficient de invitatii, este de preferat sa aveti mai multe decat sa va lipseasca, evitand sa ofensati pe cineva.

4. Apropiati cele doua familii

Una dintre cele mai importante functii ale nuntii este intalnirea si unirea publica a doua neamuri. Ambele familii sunt egale, niciuna din parti nu trebuie considerata mai rea sau mai buna. Fiti constienti ca odraslele voastre vor purta in ele genele combinate cu ale “celuilalt neam”. Nu sovaiti sa va “dirijati” invitatii catre o noua ruda, cu ajutorul cartonaselor de pe masa. Cei apropiati au o sensibilitate aparte in privinta primirii atente si asezarii intr-un loc bun.

5. Proiectati o ordine a asezarii la masa

Multi resimt acest detaliu de moda veche si spun: ” fiecare sa stea acolo unde prefera”. Pentru a impulsiona discutiile la masa perechile casatorite nu ar trebui sa stea una langa alta, ci sa fie intercalate cu alte perechi. Domnii se aseaza intotdeauna langa doamne. Cu cat gradul de rudenie este mai strans, cu atat mai aproape de masa mirilor ar trebui sa fie asezati membrii familiei. Prietenii sunt plasati mai la distanta, exceptand nasii, care stau la loc de frunte. O nunta este reusita atunci cand oameni complet straini fac cunostinta si apar noi legaturi in sfera familiei.

6. Faceti o fotografie de grup

Exista un obicei de a face la fiecare sarbatoare in familie o fotografie cu toti participantii, eventual executata de un profesionist, imediat la iesirea din biserica sau inainte ca invitatii sa se aseze la masa. Nu ezitati sa grupati oamenii. Atasati fotografia alaturi de scrisoarea voastra de multumire.



feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou