5 mituri despre fericire

Drumul spre centru

5 mituri despre fericire

Daca ar exista un mijloc infailibil de a castiga o sanatate perfecta si fericire in plinatatea ei, nimic nu ar fi mai important decat a cauta sa cunoastem acest mijloc.

Iata cateva mituri despre fericire:

1. Fie o ai, fie nu

Genetic, ne nastem cu o predispozitie catre fericire, insa factori externi pot reduce sau mari acest nivel. Orice persoana poate insa sa fie mai fericita, sa descopere ce isi doreste cu adevarat de la viata. Atunci cand realizezi care sunt lucrurile importante pentru tine, vei fi cu siguranta mai fericit.

Ce iti doresti cu adevarat? Succes la locul de munca? O casnicie fericita? Un corp sanatos? Micile schimbari din stilul de viata vor deveni in scurt timp obiceiuri, iar rezultatele nu vor intarzia sa apara.

2. Sentimentele negative sunt mai puternice decat cele pozitive

Specialistii sunt de parere ca emotiile negative sunt mult mai puternice decat cele pozitive. De exemplu, sentimentele la pierderea sau castigarea aceleiasi sume nu sunt egale. Pierderile au intotdeauna un efect mai puternic decat castigurile.

Emotiile negative anihileaza pe moment emotiile pozitive, insa, in timp, cele pozitive stimuleaza mult mai bine creierul. In plus, emotiile pozitive ne protejeaza de consecintele emotiilor negative.

3. Fericirea dureaza putin si nu este sub controlul meu

Perceptia aproape unanima este ca fericirea este ceva cu care te intalnesti din intamplare, dureaza putin si nu poti controla cand apare si cat ramane.

E adevarat ca aceasta perceptie face fericirea foarte greu de obtinut.

In masura in care poti sa accepti (si apoi sa gasesti si argumente) ca fericirea este o consecinta a actiunilor si obiceiurilor tale, acest fapt iti da puterea de a-ti genera in mod calculat un sentiment de fericire.

4. Nu pot fi fericita fara un motiv intemeiat

Marci Shimoff este autoarea cartii “Happy for no reason” sau in traducere “Fericit fara niciun motiv”.

In carte, Marci observa ca oamenii au tendinta de a-si lega fericirea de obiecte si circumstante exterioare. Si mai mult, pentru majoritatea, fericirea este conditionata de alte persoane si de comportamentele acestora.

Este un mod complet nesanatos de a-ti diminua spre zero sansele sa fii fericit.

Din pacate, in majoritatea cazurilor, devenim constienti ca suntem fericiti doar atunci cand au loc evenimente cu energie intens pozitiva…

5. Este periculos sa te gandesti la fericire

Acesta este cel mai insidios mit dintre toate. Sugereaza ca fericirea este un subiect tabu – amenintarea cutiei Pandorei. Superstitia este urmatoarea: gandindu-te la fericirea cuiva o poti distruge. Secole de intelepciune populara sustin acest mit. Reflectati asupre acestei zicale, adesea citate:

“Cea mai sigura cale de a pierde fericirea este aceea de a fi in cautarea ei.”

“Fericirea este ca un fluture. Alearga dupa el si nu-l vei prinde niciodata. Dar daca iti indrepti atentia spre alte lucruri, acel fluture s-ar putea aseza pe umarul tau.”

Mesajul mitic este clar: fericirea vine doar la aceia care o ignora.



feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou