Importanta sexului in casnicie

Tips and tricks

Importanta sexului in casnicie

Stresul poate afecta foarte mult viata sexuala intr-un cuplu. Problema este ca, desi un cuplu poate imparti o relatie puternica ca parinti, o astfel de relatie nu va rezista fara sex. Va deveni vulnerabila, iar problema cea mai frecventa este apetitul mai mare pentru sex al unui partener fata de apetitul celuilalt.

Sex si casnicie

Sexul e foarte important intr-o casnicie. Psihologul britanic Janice Hiller considera ca fuga zilnica ne fura prea mult din timp, ne streseaza si ne omoara, intr-un final, pasiunea. Situatia nu e normala, cu toate ca e des intalnita. Mai mult, sunt cazuri in care partenerii se doresc foarte mult, dar, la sfarsitul zilei, sunt prea obositi ca sa mai faca sex.

Doi oameni care se iubesc pot sa supravietuiasca intr-un cuplu si fara sex, daca se simt reciproc atrasi unul de celalalt, se inteleg si isi dau seama ca problema poate fi rezolvata doar daca isi schimba stilul de viata.

Daca unul dintre cei doi vrea si are timp, iar celalalt nu, apare o problema. Primul se va simti nedorit si se va ajunge la o ruptura.

Expertii sustin ca viata sexuala poate fi imbunatatita, in ciuda problemelor care apar odata cu casatoria. Cateva dintre motivele care va pot face sa nu mai aveti aceeasi viata sexuala sanatoasa precum inainte de casatorie, dar care pot fi indreptate daca sunt constientizate, sunt analizate si explicate de experti.

1. Probleme casnice

Grijile zilnice, zecile de mici nimicuri pe care le aveti de facut in sau pentru casa, disparitia libertatii pe care o aveati in burlacie, intr-un cuvant monotonia acelorasi griji zilnice alunga pasiunea si aduce plictiseala si blazarea din dormitor.

2. Plictiseala din casnicie

Multe cupluri ajung in situatia aceasta, fie ca o vor recunoaste, fie nu. Monotonia se asterne dupa cativa ani  de  la casatorie in viata fiecarui cuplu, sustin si expertii, tocmai din cauza apartitiei grijilor, stresului generat de problemele de la serviciu sau de acasa, dar si dupa venirea pe lume a copiilor.

3. Ea este pregatita, el nu

Daca, intr-un cuplu, unul dintre parteneri are un libidou mai mare decat al celuilalt, acest lucru poate conduce la numeroase probleme.

Psihoterapeutii si sexologii sustin ca, in aceasta situatie, este foarte important ca partenerii sa isi comunice unul altuia nevoile si dorintele. Iar dupa ce acest lucru este facut, nu trebuie sa existe atacuri si invinuiri.

Motivele sunt multe si variate de la caz la caz, insa ceea ce conteaza pentru un cuplu este sa constientizeze importanta intimitatii si a lipsei acesteia intr-o casnicie. Exprima-ti dragostea atat verbal, cat si fizic! Daca amandoi ati avut o relatie pasionala si vibranta si inca mai simti ca exista dragoste in casnicie,  niciodata nu este prea tarziu sa readuci pasiunea in relatie.

Forum Mayra: “Refuzul de a face dragoste“.feedback
автоновости maserati mc 20 цена
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou