3 adevaruri despre casnicie

Drumul spre centru

3 adevaruri despre casnicie

Batranii spun ca mariajul trebuie sa inceapa la o varsta in care nu vezi inca defectele partenerului, cand poti sa profiti de nebunia de moment si poti spera ca viitorul ce te asteapta va fi de poveste.

Odata cu inaintarea in varsta, vezi insa ca, ceea ce ai si traiesti, nu se potriveste cu ceea ce te asteptai. Si ajungi sa te intrebi daca nu ti-ar fi fost mai usor daca cineva drag, parintii sau prietenii, ti-ar fi spus ce presupune o casnicie.

Uneori vei ajunge sa te simti sufocat si te vei intreba “chiar trebuie sa stea tot timpul langa mine?”

Cuplurile care nu au stat impreuna inainte resimt cel mai puternic socul casniciei. Fiecare persoana are nevoie de intimitate, pe care o pierde treptat, in timp ce sotul/sotia inainteaza in viata celuilalt.

Saturatia poate fi insa limitata daca partenerul intelege ca, uneori, simti nevoia sa te detasezi de cotidian, de rutina din cuplu si vrei o ora sau o zi numai pentru tine.

Exista adevaruri surprinzatoare despre casnicie, pe care Morrie Shechtman si Arleah Shechtman le prezinta in cartea Iubirea la timpul prezent”.

1. Exista o serie de mituri referitoare la casnicie pe care majoritatea oamenilor le accepta ca litera de lege. Opusele se atrag, altruismul constituie baza celor mai bune relatii, iubirea e cea care tine doi oameni impreuna. Cand renunti la aceste convingeri copilaresti si lipsite de realism, faci un pas important si necesar in directia dezvoltarii personale.

2. Intr-o casnicie excelenta, sotii traduc valorile lor concordante intr-o viziune datatoare de energie si inspiratie asupra vietii bune, provocandu-se reciproc sa traverseze doliul pentru modelele lor familiare si sa reduca pe cat de mult posibil impactul acestora asupra relatiei.

3. In casniciile proaste, sotii ignora potrivirea dintre valorile lor si-si folosesc modelele familiare ca pe niste arme, incercand cu disperare sa obtina de la prezent ceea ce n-au putut obtine in trecut. Dar trecutul nu ti-l poti schimba niciodata; poti doar sa-l plangi. Majoritatea casniciilor nu sunt bolnave, ci impotmolite.

“Oamenii sunt surprinsi ca si cele mai intime relatii au dedesubturi, lucruri care asteapta sa fie descoperite”, afirma Kim Lundholm-Eades, psihoterapeut specializat in probleme de cuplu

Un mariaj fericit nu suplineste un job stresant, problemele de sanatate, depresiile si alte probleme preexistente casatoriei. Multe greutati sunt puse insa gratuit pe seama celuilalt. “Este intotdeauna mai usor sa-i invinovatesti pe altii pentru problemele tale”, explica cercetatorul Terry L.Orbuch, profesor la Institutul de Cercetare Sociala al Univesitatii din Michigan, care a efectuat mai multe studii pe acesta tema.

Nu incerca sa-ti implementezi idealurile si principiile tale partenerului: nu poti sa astepti de la celalalt sa aibe aceleasi conceptii ca si tine, ati crescut in medii diferite iar parerea voastra despre viata este diferita. Invatati sa acceptati si sa respectati diferentele dintre voi. Iubiti-le neconditionat!



feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou