Ce gandesc femeile la primei sarcini

La doctor pe tocuri

Ce gandesc femeile la primei sarcini

Dintre femeile aflate la prima sarcina, cele care au avut o relatie echilibrata cu parintii in timpul copilariei vor avea mai putine dificultati in adaptarea la maternitate, releva un studiu realizat de Universitatea Haifa, Israel.

Cele ale caror relatii cu parinti au fost tensionate sau caracterizata de respingere si furie reprimata vor intampina probleme in acceptarea noului rol si vor relationa mai greu cu viitorul copil.  

Studiul a fost condus de doctorii Ora Gazit si Miri Scharf si a constat in monitorizarea a 160 de femei israelite aflate in ultimul trimestru al primei sarcini. Toate cele 160 de femei locuiau cu sotul sau iubitul lor.

Cercetatorii au examinat asteptarile, gandurile si emotiile femeilor in legatura cu viitorul lor rol de mamici si relatia cu bebelusul.

In studiul lor, medicii de la Universitatea din Haifa au urmarit doua perspective ale constructiei identitare.

Prima vizeaza felul in care relatiile cu parintii din copilaria timpurie influenteaza perceptia de sine si comportamentul subiectilor.

Cea de-a doua releva diferentele intre oamenii care isi fixeaza scopurile ca aspiratii spre succes si cei care le formuleaza in termeni de evitare a esecului.

Femeile care au avut in copilarie o relatie conflictuala cu parintii au fost cele a caror viziune despre educatia copilul lor s-a dovedit a fi cea mai rigida. Ele s-au declarat adepte ale impunerii de restrictii si limite in educatie, cat si a supravegherii atente a odraslei pana la o varsta inaintata.

Cele a caror relatie cu parintii a fost dificila sau rece si care au experimentat sentimente de respingere la varste fragede s-au dovedit a fi optimiste in legatura cu viitorul lor rol. Ele au proiectat insa relatii mai putin calde si intense cu viitorii lor copii decat mamicile care au avut parte de o copilarie echilibrata.

In functie de cel de-al doilea criteriu, s-a dovedit ca femeile orientate spre succes, care priveau sarcina ca pe o implinire personala si familiala erau mult mai optimiste decat cele preocupate de responsabilitate si siguranta personala.

“Rezultatele studiului arata ca evaluarea gandurilor, perceptiilor si sentimentelor cu privire la identitatea parentala in timpul sarcinii este extrem de importanta. O astfel de evaluare va permite identificarea din timp a femeilor puse in dificultate de viitorul rol de parinte. Acestea pot fi sprijinite mai eficient pentru a se adapta mai bine la maternitate” a fost declaratia dr. Miri Scharf in legatura cu studiul efectuat.



feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou