Autosugestia de aur

La doctor pe tocuri

Autosugestia de aur

O tonă de rapoarte de făcut până miercuri, cină cu părinţii lui în seara asta, manichiură programată la 6 (iar tu la 5 nici n-ai stins calculatorul de la birou), o echipa de mini-technicus îţi montează aerul condiţionat în apartament şi trebuie să verifici că totul este ok.

Parcă şi maşina trebuie dusă la revizie, e cald, cald, cald afară şi tot aşa… Ai zilnic o mie de lucruri de făcut şi a devenit un part-time job încercarea de a te împarţi în toate direcţiile. Ai nevoie de o cură de revigorare.

Cum? Prin autosugestie! Iată câteva autosugestii pozitive care te vor ajuta să fii mai fericită, mai liniştită şi mai relaxată!

Chiar dacă nu ne dăm seama, puterea de autosugestie este imensă. Gândeşte-te numai la efectul Placebo. Dacă reuşeşti să-ţi impui ceva, atunci ai şanse mari să îţi reuşească. Tot ce trebuie să faci este să te convingi tu pe tine că viaţa e roz. Chiar şi atunci când simţi că cedezi! De fapt, poate tocmai atunci. Ia încearcă:


1. Azi o să am o zi minunată!

Te aşteaptă clienţii la o prezentare, iar tu nu găseşti taxi (maşina, cum spuneam, e la revizie) şi te temi că vei întârzia? Nu trebuie să te panichezi. E dovedit ştiinţific că, în stare de stres, oamenii sunt mult mai puţin productivi. Trage aer în piept, priveşte strada însorită (ok, dacă plouă priveşte o vitrină frumos ornată) şi repetă-ţi: "Azi o să am o zi minunată!".

2. Voi face exact ce mi-am propus fără să mă abat de la plan!

Iar în felul acesta am scăpat de orice griji legate de  respectarea programului. Ştii clişeul acela cu lista de task-uri? Funcţionează! Nu-i nevoie să stea la vedere, poţi s-o notezi în agendă sau în fişierul de progamări din Outlook. Ai un plan clar? Atunci ignoră, măcar pentru o zi, celelalte probleme care se ivesc. Muncă, luat salariu, cumpărat roşii pentru salata "a la Jamie" din seara asta şi discutat cu soţul despre un credit ipotecar – bifează-le cu mândrie şi va fi extrem de relaxant să ştii că te poţi organiza eficient!

3. Am încredere în forţele mele, sunt o femeie puternică şi hotarâtă.

Mai ales dacă ai de purtat o discuţie delicată sau de rezolvat o problemă importantă, un asfel de speech către tine însăţi va da cele mai bune rezultate. Simţi că nu eşti suficient apreciată? O privire în oglindă (la propriu şi la figurat) o să-ţi lumineze ziua. Adu-ţi aminte pentru ce calităţi ai fost angajată, de ce s-a îndrăgostit soţul tău de tine sau cât de apreciată a fost lucrarea ta de licenţă. Funcţionează de fiecare dată!

4. Azi o să ma bucur de fiecare clipă, o să-mi găsesc motive de bucurie chiar şi în lucrurile mărunte!

Dacă ai grijă să-ţi repeţi asta ori de câte ori simţi că vei începe o zi dificilă vei trece mai uşor peste orice. Ştiu că e mai plăcut să te plângi, dar autovictimizarea nu te va ajuta cu nimic. E momentul să îţi stabileşti nişte scopuri. Iar primul dintre ele este să zâmbeşti cel puţin de trei ori pe durata întregii zi.

5. Frumuseţea vine din interior! Voi încerca să fiu o persoană mai bună.

Deşi nici exteriorul nu e de lăsat de izbelişte, interiorul dă adevărata frumuseţe. Fii senină, zâmbeşte tuturor şi nu ezita să oferi ajutor chiar şi atunci când nu ţi se cere, pentru că adevărata clasă înseamnă să faci lucrurile grele să pară simple.feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou