Dieta sangvina I
Dieta&Fitness
Numita si emodieta , aceasta este o dieta specifica grupelor de sange. In functie de grupa sangvina aveti voie sa consumati un anumit tip de alimente, slabind considerabil in timp. Dieta sangvina nu este una extrem de restrictiva permitand un mod de viata normal celui/celei ce o urmeaza.
Sistemul de referinta al dietei este cel al celor patru tipuri diverse de sange (O,A,B,AB). Apartenenta la un grup e trecuta in harta personala a individului, in cromozomii sai si in fiecare celula. Prin sange si hrana se realizeaza o reactie chimica influentata de patrimoniul nostru genetic. Mai mult chiar s-a descoperi faptul ca sistemul digestiv si cel imunitar (interconectate) prezinta anumite predilectii pentru alimentele consumate in functie de grupele sanguine similare.
Grupa 0
Organismul grupului O are o mare nevoie de proteine animale, prin urmare carne multa, insa mare atentie la portii, nu mai mult de 180g la o masa! Sistemul digestiv e robust si tolereaza carnea rosie mai bine decat celelalte tipuri. Sistemul imunitar e foarte puternic si reactiv. Exista insa predispozitia pentru ingrasare. Ar fi bine sa aveti o activitate fizica regulata si intensa.
Alimente de preferat
Carne rosie (vita si vitel), ficat si miel. Este deasemenea indicat un consum ridicat de peste si fructe de mare. Printre fructele ce trebuiesc consumate se numara prunele uscate sau prospete si smochinele. Dintre legume va indicam fasole verde, usturoi, sfecla, broccoli, anghinare, varza, ceapa alba si rosie, laptuci, praz, cartofi dulci, peperoni, patrunjel, hrean, nap, spanac, scarola, tarassaco si dovleac.
Alimente de evitat
Carne de porc, gasca si mezeluri in general. Trebuie limitat drastic consumul de lactatate, lapte si oua. Trebuie evitat uleiul de porumb, untul de arahide si fistic. Dintre legume limitati consumul de varza alba si rosie, varza de Bruxelles, conopida, cartofi rosii si albi, porumb, vinete, masline negre, fasole de Spania si alba, ciuperci cultivate, mustar si linte. Dintre fructe: portocale, avocado, mandarine, capsuni, pepene dulce, mure si nuca de cocos. D