Recrutare prin LinkedIn

Succes story

Recrutare prin LinkedIn

LinkedIn.com este una dintre instrumentele de recrutare cu cea mai mare crestere, folosit in prezent de agentii de recrutare, dar si de profesionisti. Daca ai obiceiul sa navighezi pe internet si sa folosesti avantajele posibilitatilor de afacere pe care le ofera, iti poti dezvolta reteaua ta proprie si numele tau profesional prin utilizarea LinkedIn.

Cum sa folosesc LinkedIn pentru a fi recrutat?

Iata cateva sfaturi rapide despre cum sa optimizezi sansele de a fi recrutat prin LinkedIn. Ele sunt relevante si pentru indivizi care vor progres si avansare profesionala, sa fie liber profesionisti sau consultanti intr-un domeniu, dar si pentru angajatorii si patronii care vor sa-si dezvolte afacerea prin crearea de noi locuri de munca.

1. Lucreaza la profilul tau

 

Nu doar iti faci profilul profesional, ci trebuie sa si lucrezi pe el – cere recomandari de la colegi, fosti angajatori, clienti sau contacte profesionale. Avand recomandari pe profilul LinkedIn este aur curat in termeni de recrutare. Poti folosi profilul LinkedIn si pentru colectarea recomandarilor, ceea ce este mult mai bine decat sa intri in contact cu cel ce te rocomanda de cate ori aplici pentru un job. Companiile si ele se pot folosi de acest instrument pentru a centraliza recomandarile sau marturiile pentru viitorii clienti. Poti apoi indruma angajatorul posibil sa vizualizeze recomandarile din profilul tau pentru a-si face o idee despre locul de munca potrivit pentru tine.

2. Foloseste cuvinte cheie

Foloseste cuvinte cheie cand iti pregatesti profilul. Bucura-te de avantajul motorului de cautare optimizat de cate ori este posibil si in acelasi timp asigurandu-te ca profilul tau arata profesionist. De exemplu: „analist de sistem specializat pe software business” va atrage atentia angajatorilor interesati de ocuparea unui astfel de loc de munca. Daca ai un blog profesional sau promotional, poti face legatura spre acesta printr-un URL din profilul LinkedIn. Iarasi: cuvantul cheie: profesionist. Poti sa iti si personalizezi profilul prin personalizarea URL, care sa-ti arate numele si care sa asigure ca profilul intreg este accesibil pentru cei care vor sa o vizualizeze. LinkedIn este prietenul celor mai multe motoare de cautare, care iti da sansa de a reveni la rezultatele cautarilor.

3. Adauga unelte utile

Poti descarca bara de unelte JobInsider de pe LinkedIn. Daca cauti joburi libere pe multe dintre site-urile cu locuri de munca, atunci bara de unelte JobInsider iti da pista din interior. Cand te uiti la o lista, Jobinsider va cauta pentru tine intre legaturile existente din compania in care cauti. Folosindu-te de aceste legaturi vei putea afla informatii din interior, sfaturi sau chiar te vor putea ajuta cu recomandari.

4. Alatura-te grupurilor relevante tie

Alatura-te grupurilor in functie de relevanta – poti face parte din grupuri profesionale, de absolventi, grupe de corporatii listate pe LinkedIn. Este un mod bun de a-ti arata profilul si sa-ti cresti numarul de legaturi. Poti crea si grupuri, adunand la un loc propria ta retea si profesionistii conectati prin cunostinte.

5. Credibilitatea

Foarte multi au avut rezultate formidabile intreband sau raspunzand la Q&A de pe LinkedIn. Mai bine incerci credibilitatea decat auto-promovarea.

6. Verifica-ti mesajele

 

Iti ia doar cateva milisecunde sa te uiti pe notele LinkedIn ce apar in casuta ta postala. Este folositor sa stii cine cu cine intra in legatura si ce fac prietenii tai, colegii si fostii sefi. In curand vei avea o retea destul de larga care sa-ti duca legaturile in directia potrivita pentru obtinerea job-ului tau visat sau cel putin a unui loc de munca decent.

7. Dezvoltati reteaua

Sunt si site-uri imense care dezvolta legaturile, cum este si www.toplinked.com. Acestea dezvolta reteaua de legaturi in mod exponential, atata timp cat esti de acord cu niste conditii de baza, cum ar fi sa nu refuzi nicio invitatie de a intra in legatura cu cineva din site. Tine minte: cu cat ai mai multe legaturi, cu atat oportunitatile pentru progres profesional sunt mai bune si posibilitatile de a gasi un job mai mari.

8. Cunoasteti reteaua

Invata statisticile de retea, din sectiunea People al profilului tau. Acesta iti va oferi un sumar al domeniilor in care sunt legaturile tale. Doar facand click pe o ramura de industrie/domeniu in care esti interesat, poti vedea toate legaturile si cate grade de separare sunt intre tine si ei. Folosind legaturile pe care le ai, te poti prezenta persoanelor importante sau relevante.

9. Daca platesti primesti mai mult

Poti alege sa-ti cresti contul la Premium platind o anumita suma de bani. Acesta iti ofera si mai multe personalizari sau instrumente pentru recrutare. Nota: daca renunti mai tarziu, vei pierde toate legaturile si profilul, dupa care va trebui sa pornesti din nou de la zero.

10. LinkedIn te ajuta

Un ultim lucru despre profil: acesta nu este doar despre cine esti, pentru cine lucrezi sau ce faci in prezent. De fiecare data cand iti actualizezi profilul cu un fost angajator sau calificare, LinkedIn va cauta automat dupa alti oameni care au lucrat acolo sau au fost colegii tai in aceeasi perioada. Istoria ta "antica" poate deschide usile pentru locul tau de munca de vis de maine.

Este si pe forumul Mayra un topic asemanator legat de recrutarile online de pe diverse site-uri.



feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou