Recrutare prin LinkedIn

Succes story

Recrutare prin LinkedIn

LinkedIn.com este una dintre instrumentele de recrutare cu cea mai mare crestere, folosit in prezent de agentii de recrutare, dar si de profesionisti. Daca ai obiceiul sa navighezi pe internet si sa folosesti avantajele posibilitatilor de afacere pe care le ofera, iti poti dezvolta reteaua ta proprie si numele tau profesional prin utilizarea LinkedIn.

Daca mai ai probleme cu internetul sau folosirea lui, trebuie sa stii ca LinkedIn iti ofera o baza de date uriasa pe care poti cladi lumea ta offline. Daca ai devenit priceput in folosirea LinkedIn, ca metoda sau mod de avansare profesionala, atunci oportunitatile sunt si mai mari.

De ce sa folosesti LinkedIn pentru a fi recrutat?

Agentii de recrutare folosesc LinkedIn ca cel mai important instrument spre gasirea a noi talente pentru angajatori. Proprietarii de afaceri si angajatorii au devenit si ei constienti despre utilitatea LinkedIn in cautarea profesionistilor talentati, pentru ocuparea pozitiilor din companiile lor, evitand intermediarii si costurile anunturilor publicitare. Peste 130.000 de agenti de recrutare, inclusiv 500 de reprezentanti ai primelor 500 de companii folosesc LikedIn ca sursa pentru gasirea viitorilor angajati si contractori, antreprenori.

Profesionistii care si-au editat profilul LinkedIn si se ocupa de corespondenta, raporteaza ca primesc cel putin o oferta pe saptamana ori de la agenti de recrutare, ori de la angajatori, care ii gasesc prin LinkedIn. Este un instrument grozav de a face reclama abilitatilor si cunostintelor tale, dar furnizeaza si oportunitati de a te face remarcat de firma care iti poate da o sansa.

Cum functioneaza LinkedIn?

Ai auzit de sase grade de separare? LinkedIn functioneaza pe principul ca daca inviti persoanele din lista ta de contacte sa ti se alature pe LinkedIn, primesti si tu acces la contactele lor si tot asa mai departe. In primul rand acest lucru dezvolta reteaua de membri in ritm fulgerator (peste 25 milioane de utilizatori). In al doilea rand, creeaza o uriasa comunitate de oameni care se sustin profesional unii pe altii. LinkedIn este un site social, actionat de profesionalism, asadar nu e nici video incarcat despre opinii de nopti tarzii, nici  poze de familie, pur si simplu profesionisti interconectati intre ei.

De unde incep folosind LinkedIn pentru progres profesional?

Statutul de membru la LinkedIn.com este gratuit. Trebuie doar sa te inscrii si sa-ti creezi profilul. Daca folosesti LinkedIn in mod serios pentru a fi recrutat, atunci creeaza-ti profilul pe indelete si cu atentie, ca si cand ti-ai oferi CV-ul unei agentii de recrutare.

Pasul urmator este sa fii conectat. LinkedIn opereaza prin instrumente interactive care pot incarca adresele de mail ale legaturilor tale din diferite programe de email, inclusiv Outlook si altele de pe internet. Aceste programe identifica orice membru din colectia ta de adrese, care deja este in legatura cu LinkedIn. Verifica-le si alege cu atentie pe cei pe care ii inviti sa-ti devina prieteni. Nota: prietenii tai vor fi vizibili si restului prietenilor tai.

De asemenea, te poti reconecta cu fostii colegi de scoala prin uneltele Colleague Reconnect si Classmate Reconnect. Acesta este o metoda foarte buna de a-ti inmulti legaturile si niciodata nu stii cu cine vei putea lucra la un posibil angajator. Profilele cu peste 20 de legaturi au sanse mai mari de succes.

Sfat: In managerul tau de contacte nu introdu pur si simplu o adresa de email sau carte de vizita, verifica daca sunt deja membri LinkedIn. Cateva minute pe luna iti asigura o retea mare de legaturi, care iti pot accesa profilul.feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou